​Шевченкові поезії обіграли в театрі тіней

Дозвілля
Ольга Матвієнко13 березня 2014 о 18:141735 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 ​Шевченкові поезії обіграли в театрі тіней
У Полтавському театрі ляльок презентували виставу на поезію Тараса Шевченка «Думи Кобзаря».

Прем’єра відбулася 13 березня. Традиційно першими побачили виставу діти-сироти полтавських інтернатів. До зали запросили глядачів від восьми років.

Вистава, яка триває загалом трохи більше півгодини, захоплює глядача незвичайним засобом зображення: нарівні з живою грою акторів режисер-постановник Олександр Іноземцев поєднав театр-тіней, вертепом, відео-проекцією. До речі, театр тіней у ляльковому театрі Полтави вперше використаний на сцені. За допомогою такого образного підходу режисерові та акторам вдалося по-новому підійти до вічних поезій Шевченка та їхнього змісту. Зі сцени діти не тільки почули, а що важливіше побачили «Садок вишневий коло хати», історію нещасного кохання із поеми «Тополя», іронічного та глузливого Шевченка у комедії «Сон» («У всякого своя доля...»), героїчного «Гамалію».
Після представлення вистави у Полтаві, лялькарі планують показати її якомога більшій кількості глядачів:
– Ті теми та ідеї, які Шевченко піднімає у своїй поезії, дуже актуальні. Ми хочемо організувати гастролі у рамках відзначення 200-річчя Кобзаря та в рамках акції «Україна – єдина». Цю виставу зможе побачити глядач у найвіддаленіших куточках нашої області, розповіла Олена паламарчук, заступник директор з організації глядача Полтавського обласного театру ляльок.
Фото Віталія Скворцова