Не Кримом єдиним Або де відпочити на морі в Україні

Літній відпочинок
Ольга Правденко22 червня 2014 о 15:025304 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Не Кримом єдиним Або де відпочити на морі в Україні
Як не крути, а в більшості українців літня відпустка асоціюється саме з морем. Для багатьох Крим цього року – табу.

Не Кримом єдиним Або де відпочити на морі в Україніфото з сайту:otdyh-ua.net

Люди розмірковують чим замінити звичні і улюблені багатьма місця відпочинку. І нехай це не замінить гір та все-таки набратися сил є де. Пропонуємо читачам альтернативу морському відпочинку в Криму.

Херсонська область – біосферні заповідники, аквапарки і мілке море

Відпочивальників чекають на курортах розташованих на Арабатській стрілці, у Скадовську, в Залізному Порту, Більшовику, селі Хорли та інших.
Окрім моря у Херсонській області є на що подивитися – тут знаходяться два біосферних заповідника – Асканія Нова і Чорноморський біосферний, також організовуються прогулянки по плавнях Дніпра, тури по винним заводам, можна пройти курс грязелікування або поїздити по кінних клубам. А за 30кілометрах від Херсона – найбільший піщаний масив у Європі – Олешківські піски. Про нього ми писали в одному з попередніх номерів «Кола».
Щодо безпосереднього відпочинку на морі, розпочнемо зі Скадовська. Більше підійде для відпочинку з дітьми, бо там мілке море, а тому тепла вода, є дельфінарій. Бажаючих навчать кататися на кайтсерфінгу – серфінгом управляють з допомогою літучого змія.

Залізний Порт


У Залізному Порті багато розваг і дискотек, по-суті – це ідеальне місце відпочинку для молодих компаній. Тут континентальний клімат, літо спекотне, зима м’яка. Середня температура липня +28 градуси.
Пансіонати та приватні будинки, розташовані майже на кожній вулиці. Плюсом відпочинку в Залізному Порту є довгий пісочний пляж, який вміщує в себе величезну кількість відпочиваючих, море має піщане дно.
Недалеко від пляжу місця, де можна випробувати місцеву кухню, також розташовані ресторани для гурманів, закусочні, піцерії.
Для любителів екстремального відпочинку в Залізному Порту чимало луна-парків, аквапарків, різних атракціонів, як на воді, так і на суші. На території району Бехтери відкрився лікувальний гейзер глибиною 1572 метра, температура якого близько 70 градусів.

Генічеськ


Популярний завдяки своєму чистому та теплому морю, а також геотермальним джерелам. Пляжний сезон в селищі починається в середині травня і закінчується в кінці вересня.
Досить популярне місце для відпочинку – Генгорка розташована на Арабатській стрілці, неподалік від Генічеська.

Хорли


Хорли – розташоване на півострові Горький Кут, який омивається Чорним морем, знаходиться в 22 км від Каланчака і 27 км від залізничної станції Каланчак на лінії Херсон-Сімферополь.
У Хорлах знаходяться лікувальні джерела з грязями заток Каркинитський і Широкий. Ще одним незабутнім подарунком для людей, які їдуть відпочивати в Хорли – місцеві пляжі. Це широкі берега, покриті морськими водоростями з великою кількістю йоду. Але особливо порадує відпочиваючих в Хорлах море, яке тут дуже чисте і тепле. Завдяки наявності мілководного узбережжя, вода тут нагрівається дуже швидко і досягає температури в +25 – +30.
При в’їзді в Хорли можна побачити фонтан висотою в два метри. З-під землі б’є артезіанська вода. І, що цікаво, в будь-який час року температура цієї води весь час однакова – близько 9 градусів.
До речі, з усіх боків оточений морем півострів (Хорли), має підземне озеро з прісною водою.

Лазурне


Місце гучне, тому переважно тут відпочиває молодь. У Лазурному перша лінія зайнята здравницями ще радянської побудови. Решта селища – це приватний сектор, поголовно пристосований для прийому відпочиваючих. Також тут більше 30 баз відпочинку, пансіонатів та дитячих таборів
Для тих, хто вирішив відпочивати у Лазурному багато пам’яток, таких, як цілющий гейзер, заповідник Асканія Нова, Чорноморський біосферний заповідник, соляне озеро і острів Джарилгач. Громадська життя курорту сконцентрована біля Центрального ринку і на набережних. Пляжі Лазурного широкі, виходять на відкрите море. Лазурне має пляжну смугу протяжністю 4 кілометри, ширина смуги сягає від 5 метрів до 100 метрів.
Миколаївська область – грязьові озера, тепла вода і кладовище кораблів

Рибаківка


Давно вже заслужила репутацію дитячого курорту. Тут сформувалася хороша школа кайт-серфінгу. З берега відкривається мальовничий краєвид на легендарний острів Березань (в минулому острів Борисфен). Поряд знаходиться лікувальне грязе-сольове озеро Тузли.

Коблево


Історично склався поділ Коблева на українську і молдавську частини (колись один бік пляжу віддали під забудову молдавським відомствам, іншу – нашим). Молдавське Коблево вважається більш тусовочною та молодіжною частиною курорту, український – підходить для сімейного відпочинку.
Коблево розтягнулося вздовж моря довгою вузькою стрічкою, тому до узбережжя будете йти з будь-якої далекої точки селища максимум 10-15 хвилин.

Очаків


Поєднання йодованого морського повітря і аромату степових трав створюють унікальний клімат для відпочинку і оздоровлення в Очакові.
За останні роки основним напрямком інфраструктури міста став туризм. Тут з’явилося бьагато комфортабельних пансіонатів, приватних готелів, санаторіїв, які були побудовані на березі моря. Кількість курортів, пансіонатів, баз відпочинку, санаторіїв і готелів становить близько 60, це не враховуючи приватний сектор.
Відпочинок на Чорному морі в Очакові – це відмінний варіант, як для сімейних пар з дітьми, так і для молоді. Історія Очакова надзвичайно багата, тому любителям культурного відпочинку є на що подивитися. Це і музеї, і пам’ятники, а також археологічні розкопки, кладовище затонувши кораблів.
На піщаних пляжах Очакова багато розваг – водні мотоцикли, банани, катамарани, лижі, парашути, квадра цикли…

Читайте також куди переїхав Казантип.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter