Мешканці постраждалого від пожежі будинку сподіваються на допомогу влади ( Фото)

Надзвичайні події
Ольга Правденко19 липня 2016 о 14:5932571 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мешканці постраждалого від пожежі будинку сподіваються на допомогу  влади ( Фото)
Поки що у міській раді говорять, що це приватна власність, а в будинку створено ОСББ.

Мешканці постраждалого від пожежі будинку сподіваються на допомогу влади ( Фото)Квартира, яка постраждала найбільше

Що стало причиною пожежі поки що з’ясовує комісія, але очевидці твердять, що блискавка влучила в одну із антен на будинку.

– Грім ударив з двох боків будинку, над кількома під’їздами. З восьми під’їздів будинку постраждало три – шостий, сьомий і восьмий. Рятувальників після виклику чекали 20 хвилин. Потім, коли вони приїхали, стояли і нічого не робили протягом півгодини, не розгортали рукава, чекали доки пройде гроза. Ми підраховували, що пожежу від часу загорання почали гасити через годину. Одна квартира вигоріла, інші затоплені. Я зверталася до міського голови, мені сказали, що будуть збирати комісію, на якій і вирішуватимуть чи можуть нам допомогти, – каже Римма Землянська голова ОСББ будинку № 13 а на Першотравневому проспекті.

Її підтримують мешканці, які також скаржаться на те, що довелося довго чекати рятувальників.

– Люди вибігали з квартири на ливень з голими дітьми, собаками і котами. Рятувальники прибули через 20 хвилин, вони стояли і чекали доки приїдуть з обленерго і відключать будинок від електрики. Найшвидше приїхала швидка допомога – через 5 хвилин, – розповіла Тетяна Євгенівна мешканка будинку.

Мешканці постраждалого від пожежі будинку сподіваються на допомогу влади ( Фото)На даху будинку

Інша жінка відмовляється представлятися, але також твердить, що працівники ДСНС не вчасно приступили до гасіння пожежі. Разом з тим вона звинувачує керівництво ОСББ, мовляв горище будинку було захаращеним вже багато років, його ніхто не прибирав, хоча мешканці постійно скаржилися на це керівниці ОСББ.

Самі ж рятувальники відкидають звинувачення у свій бік.

– У нас зафіксовані всі записи, звідки з’явилися такі звинувачення не зрозуміло. Перший підрозділ прибув на гасіння пожежі через 5 хвилин після виклику. Рятувальники одразу приступили до гасіння пожежі, зробили обхід по квартирах і допомогли людям, які самостійно не могли рухатися, вийти з них. О 20.23 пожежа була повністю ліквідована, – розповів Віталій Шкаревський представник прес-служби ДСНС у Полтавські області.

Найбільше постраждала трьохкімнатна квартира № 60 у 6 шостому під’їзді на 5 поверсі. Вона практично вигоріла вщент. Сліди страшних наслідків видно щойно заходиш у під’їзд: запах горілого, чорний попіл. На 5 поверсі частково немає стелі – люк, який веде на дах згорів. В одній із квартир відсутні двері, обгорілі стіни, підлога, двері, меблі, стеля – у кіптяві. Коли сталася пожежа, мешканці квартири не було вдома. Нині тут, разом із небайдужими сусідами, виносить уцілілі речі та розчищає помешкання від сміття Євгенія Горлачова, сестра власниці квартири. Жінка розповідає, саме поверталася з роботи, коли побачила пожежу на даху будинку, де мешкає рідня.

Мешканці постраждалого від пожежі будинку сподіваються на допомогу влади ( Фото)Люк, який вів на горище впав на двері помешкання

– Коли прийшла сюди вже тут працювали пожежники. З вікна квартири «валив» дим, – говорить Євгенія Миколаїівна. – У квартирі крім сестри, тимчасово проживає мій племінник з трьома дітьми і дружиною, доки у своєму житлі робить ремонт.

За допомогою Євгенія Горлачова звернулася у міську раду.

– До міського голови мене не пустили, направили до Ігоря Орестовича ( Ігор Верига, начальник управління звернень громадян, організаційної роботи та загальних питань, прим.авт.), який одразу сказав, що квартири – це приватна власність, а в будинку створено ОСББ, тож порадив вирішувати всі проблеми самим. На моє зауваження, що пожежу спричинили не люди, а стихія, лише розвів руками. Заявив, що матеріально допомогти влада не може, вирішуватиметься питання про надання матеріалів для перекриття даху, але й то чи дадуть їх не відомо. Також порадив звернутися ще голови до обласної адміністрації Головка, – розповіла Євгенія Миколаївна.

Мешканці постраждалого від пожежі будинку сподіваються на допомогу влади ( Фото)

Голова ОСББ Римма Землянська розповіла, що від імені мешканців також зверталася в міську раду, де їй сказали, що їхнє питання розглядатимуть на одній із комісій, а також додали, що під час гасіння пожежі був присутній і начальник управління цивільного захисту Полтавської міської ради.

– Також готуємо лист на Кабмін. Поки що ж намагаємося з’ясувати суму збитків, для цього запросили спеціалістів-будівельників. Вирішуємо проблеми з електрикою, адже будинок знеструмлений, хоча постраждало тільки три під’їзди, – каже Римма Тагірівна.

Мешканці постраждалого від пожежі будинку сподіваються на допомогу влади ( Фото)Сміття з даху нині прибирають мешканці будинку

«Коло» намагалося зв’язатися із заступниками Олександра Мамая Олексієм Чепурком та Віталієм Нікіпеловим, а також з Ігорем Веригою, втім нам повідомили що вони на нараді. Ми й далі слідкуватимемо за розвитком подій та зв’яжемося з представниками влади пізніше.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter