На Полтавщині родину погорільців з Луганщини односельці не залишили напризволяще

Надзвичайні події
Ольга Правденко18 лютого 2015 о 18:001583 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині родину погорільців з Луганщини односельці не залишили напризволяще
Коли в будинку спалахнув вогонь, в ньому знаходилося троє малолітніх дітей. Батьки в цей час були на роботі.

На Полтавщині багатодітну родину погорільців односельці не залишили напризволящеВрятувати з будинку не вдалося нічого. Фото з сайту mns.gov.ua (3 шт.)

Нагадаємо, випадок трапився нещодавно у селі Мацківці Лубенського району. Тоді 9-річна Віра Яковлева врятувала з вогню 6-річних брата та сестру.

– Пожежа спалахнула ввечері, мати і вітчим дітей в цей час були на роботі.
Мама, Людмила Яковлева, працює на фермі позмінно. Йдучи на роботу, жінка завжди закривала дітей на зовнішній замок. Того дня вона поспішала і забула їх замкнути. Це й врятувало малечу, – каже Світлана Рибалко, речниця Полтавського обласного управління ДСНС.

На Полтавщині багатодітну родину погорільців односельці не залишили напризволящеВіра (в центрі) з братиком Олексієм та сестричкою Машею

Будинок врятувати не вдалося, він був глиняний, зовні обкладений цеглою, перекриття на даху було очеретяне. У самому будинку було багато техніки. Але вогонь забрав усе із собою. Всі документи, одяг, побутова техніка, меблі –повністю знищені. Врятувати вдалося лише кілька м’яких іграшок, які люди встигли вихопити з вікон.

За словами односельців родина Яковлевих благополучна, батьки роботящі, діти завжди доглянуті. До слова, мати Людмила Яковлева разом зі своїми трьома дітьми переїхала до Мацківців із Луганської області. Незадовго до початку АТО вона вийшла заміж за мацківчанина. Тож нині погорільцям немає куди повертатися, у будинок, який залишився на Луганщині, нещодавно влучив снаряд.

На Полтавщині багатодітну родину погорільців односельці не залишили напризволящеКілька м'яких іграшок - єдине, що вдалося врятувати з оселі

– Односельці не залишили багатодітну сім’ю в біді. Допомагають чим можуть: несуть харчі, одяг, гроші. Завдяки сільському голові знайшли будинок, який власники готові продати за 30 тисяч гривень, з яких 15 тисяч обіцяє виділити на купівлю будинку сільська рада, – резюмувала Світлана Рибалко.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter