На Полтавщині ледь не згоріло 15 гектарів лісу

Надзвичайні події
Ольга Правденко25 березня 2015 о 10:551471 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині ледь не згоріло 15 гектарів лісу
Аби пожежу вчасно не загасили, то загорівся б масив у 250 гектарів.

На Полтавщині горів лісПожежу вчасно ліквідували. Фото з сайту mns.gov.ua

Пожежа трапилася у хвойному лісовому масиві біля села Матюшівка Великобагачанського району.

– Загорання виявили працівники лісового господарства. Одразу ж відправили боротися з вогнем державну лісову охорону ДП "Миргородський лісгосп" оснащену необхідною технікою: пожежними автомобілями та тракторами з плугами, – розповідає Лілія Гнатенко, – прес-секратар Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства. – Але через сильний вітер пожежа швидко поширювалася, тому лісівники викликали на допомогу рятувальників.

Вже за декілька хвилин на місце прибули рятувальники 1-го Державного
пожежно-рятувального посту смт. Велика Багачка. Враховуючи швидке поширення вогню, на допомогу вогнеборцям оперативно було направлено ще два відділення Головного управління ДСНС України у Полтавській області із смт. Шишаки та с. Гоголеве Великобагачанського району.

Завдяки спільним оперативним діям рятувальників та лісівників, пожежу вдалося локалізувати. На щастя, вигоріла лише лісова підстилка, дерева вогонь не встиг пошкодити.

До слова, горять переважно хвойні лісові масиви, у листяних лісах пожежі відбуваються набагато рідше.

– На цьому місці близько 10 років тому вже була масштабна пожежа, тоді згоріло понад 400 гектарів лісу. була проведена велика робота, щоб заліснити піщаний пустир, який утворився. Тому дуже важливо було швидко і вчасно локалізувати пожежу, аби вогонь не охопив хвойний молодняк, – зазначила Лілія Гнатенко.

За попередніми даними, причиною пожежі могло стати необережне поводження з вогнем місцевих мешканців, – повідомили на сайті УДСНС у Полтавській області.

За словами прес-секретаря, в лісівників настала гаряча пора – пожежонебезпечний період. Населення масово випалює суху траву поблизу лісів. Тому лісівники та Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter