На Полтавщині палає торф на 15 гектарах

Надзвичайні події
Ольга Матвієнко23 серпня 2015 о 12:381327 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині палає торф на 15 гектарах
За день загасили лише 1 гектар торфовища.

На Полтавщині палає торф на 15 гектарахНа Полтавщині знову горить торф. Фото – grim.in.ua

21 серпня на Полтавщині в селі Іванове Селище Глобинського району виникла пожежа поверхневих покладів торфу. Про це повідомили в ДСНС у Полтавській області. Вогнем охоплена площа близько 15 гектарів. Про причини пожежі поки не повідомляють.

Відомо, що станом на 20 годину 22 серпня пожежникам вдалося загасити лише 1 гектар охопленої полум’ям території. Горіння торфовищ супроводжується сильною задимленістю території і тлінням. Аби загасити торф потрібно тривалий час заливати його водою. Цього року ще на початку літа повідомляли про високий ризик виникнення пожеж поверхневих покладів торфу через посуху та низький рівень підземних вод.

Нагадаємо, що минулого тижня сталися два загоряння торфовищ на Полтавщині – у селі Сенча Лохвицького району і селі Радалівка Глобинського району. У Сенчі пожежу на трьох гектарах вдалося загасити лише 22 серпня.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter