На Полтавщині розпочався сезон лісових пожеж

Надзвичайні події
Ольга Матвієнко12 березня 2015 о 11:141075 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині розпочався сезон лісових пожеж
Навесні пожежники б’ють тривогу через збільшення випадків займань у лісах області.

На Полтавщині розпочався сезон лісових пожежНа Полтавщині готуються до пожежонебезпечного періоду. Фото – tsn.ua

Вдень 11 березня сталася пожежа у лісі поблизу села Зачепилівка Новосанжарського району. Внаслідок займання згоріло майже півгектара насаджень. Деревам на ділянці загальною площею 2,6 гектара 2-3 роки. Аби загасити пожежу, вогнеборці працювали понад півтори години.

За словами представника відділу зв’язків з громадськістю ДСНС у Полтавській області Віталія Шкаревського, випадки пожеж у лісах частішають одразу після настання теплої погоди.

– Найчастіше причиною пожежі у лісі стає випалювання сухої трави у приватних господарствах. Через необережність господарів вогонь перекидається на лісову підстилку, – говорить він. – Ще один фактор – збільшення відпочивальників у лісі. Тільки стає тепліше на вулиці, усе більше людей їдуть на відпочинок до лісу. В цьому випадку причина пожежі – і покинуте багаття, і кинутий із вікна автомобіля недопалок.

Як розповів завідувач сектору охорони та захисту лісу Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Парфеня, у всіх лісогосподарських підприємствах розробляють мобілізаційні плани залучення сил та засобів при гасінні лісових пожеж з підрозділами ДСНС, іншими підприємствами та організаціями, а також приводять у належний стан пожежну техніку та інвентар.

Також, зазначає спеціаліст, проводять інвентаризацію пожежних водойм, пірсів для забору води, телевізійних систем відеонагляду. Не менш важливим є робота з громадськістю, а тому поновлюється уся наглядна агітація. Працівники державної лісової охорони для унеможливлення загорань готуються до прибирання смітників в лісовому фонді та оглядають стан місць відпочинку для населення.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter