Підтвердився факт, що у Полтаві діяв палій

Надзвичайні події
Ольга Матвієнко7 серпня 2015 о 12:341234 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Підтвердився факт, що у Полтаві діяв палій
На рахунку 20-річного хлопця щонайменше 12 підпалів у різних районах міста.

Підтвердився факт, що у Полтаві діяв палійУ Полтаві затримали палія. Фото – ar.volyn.ua

Протягом червня-серпня Полтаву сколихнули ряд підпалів різних приміщень, будівель та автомобілів. В УМВС у Полтавській області повідомили, що вдалося затримати чоловіка, причетного до цих випадків.

20-річний раніше не судимий мешканець Полтави з хуліганських мотивів вчиняв підпали у різних районах Полтави. Наприклад, у червні хлопець в одну із ночей о близько 1.00 підклав автомобільні шини ззовні підсобного приміщення дитячого садка по вулиці Стешенка та підпалив їх. Уже через 25 хвилин облив паливною сумішшю та підпалив двері автомобіля «Москвич», що був припаркований по цій же вулиці, а о 2-й ночі підклав автомобільні шини під двері аварійного виходу ЗОШ по вулиці Калініна та підпалив їх.

Цього ж місяця проник через вікно у кабінет професійно-технічного училища по вулиці Курчатова та за допомогою запальнички підпалив стіл, у загальноосвітній школі по вулиці Курчатова розбив вікно та кинув усередину підпалену пластикову пляшку. У ту ж ніч в одному з ресторанів по вулиці Курчатова підпалив запальничкою пластикове вікно у підсобному приміщенні.

Наступного місяця, у липні, підпалив колесо в автомобілі ГАЗ, що був припаркований по провулку Космічному, підклав автомобільні шини у під’їзді будинку по вулиці Стешенка та підпалив їх, у під’їзді будинку по вулиці Алмазній підпалив стілець, що знаходився поруч з вхідними дверима, облив паливною сумішшю та підпалив вхідні двері під’їзду по вулиці Калініна.

У серпні також встиг накоїти лиха: підпалив запальничкою килими, що лежали в під’їзді будинку по вулиці Маршала Бірюзова, підпалив запальничкою килими, що лежали в під’їзді будинку по провулку Шевченка, від чого сталося загорання перил та стіни під’їзду.

Полтавець розповідає, що після підпалювання приміщень він спостерігав, як працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій борються з вогнем та ліквідовують пожежі.

Зараз 20-річний чоловік дає покази слідчим. Правоохоронці встановили, що палій на обліках у медичних установах не перебуває. За всіма відкритими кримінальними провадженнями призначено ряд експертиз, у тому числі й психіатричних.

Слідчими відрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Триває досудове розслідування.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter