На проходженні діагностики гепатитів українці зекономили 2 мільйони

Народні новини
18 липня 2014 о 08:201321 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На проходженні діагностики гепатитів українці зекономили 2 мільйони
«Якісна діагностика – перший крок до одужання» – за сприяння Благодійної організації "Світло надії" під цією назвою 2 роки тому стартувала соціальна ініціатива.

2 мільйони зекономили українці на проходженні якісної діагностики гепатитівnw_Вірус гепатиту. фото - likar.info

«Якісна діагностика – перший крок до одужання» – за сприяння Благодійної організації "Світло надії" під цією назвою 2 роки тому стартувала соціальна ініціатива. Вона має на меті збільшити кількість обстежень на вірусні гепатити В і С, і як наслідок – збільшити доступ до лікування вірусних гепатитів.

Два роки тому за ініціативи БО «Світло надії» відбулась зустріч із керівництвом приватних лабораторій, завдяки чому вдалось досягти домовленостей про надання знижки кожному, хто має необхідність у проходженні обстеження з метою виявлення вірусних гепатитів й інших захворювань. Першою до ініціативи «Якісна діагностика – перший крок до одужання» долучилась приватна лабораторія «Синево», згодом – «INVITRO». Знижки діють у 20 містах України, адреси неурядових організацій, які надають знижку для проходження діагностики, можна дізнатися на сайті hepatit.org.ua.

За словами Олександра Соляника, керівника медико-соціальної служби БО «Світло Надії», ця домовленість включає в себе два пакети. Перший – необхідні процедури, потрібні для виявлення вірусного гепатиту (знижка складає 50 %). Другий – деякі обстеження стосовно гепатиту, гінекологічний, інфекційний й онкологічний пакети (знижка складає 30%).

Цією ініціативою скористалось вже понад 5 тисяч людей по всій Україні. Говорячи мовою цифр, це зекономило понад 2 мільйони гривень українським пацієнтам.

Якщо дивитися свіжі дані по Полтаві, то з січня по травень 2014 року діагностику на вірусний гепатит С пройшло 299 мешканців, на решту хвороб – 19 чоловік. У БО «Світло надії» зазначають, що ставлять для себе мету максимального інформування населення про існуючу ініціативу: «Якісна діагностика дозволяє своєчасно почати лікування. Сьогодні пацієнти мають можливість скористатись цією послугою зі знижкою. Раннє виявлення захворювання на вірусний гепатит С – перший крок до одужання».

Автор – Роман Повзик

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter