Поради майбутньому губернатору: Сергій Каплін

Народні новини
Надія Труш28 листопада 2014 о 11:001592 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Поради майбутньому губернатору: Сергій Каплін
«Аналітичний центр розвитку громадянського суспільства» спробував допомогти майбутньому очільнику регіону, запитавши порад в експертів: колишніх керівників Полтавщини та політичних діячів, знаних в нашому регіоні.

Поради майбутньому губернатору: Сергій КаплінСергій Каплін (фото – comments.ua)

Усім ми ставили три однакових питання.

Каплін Сергій Миколайович – народний депутат України 7-го скликання, екс-секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони. Новообраний народний депутат України від 144 округу.

– Які перші кроки має зробити новий голова ОДА?

– Перший крок, щоб його призначили після серйозного ретельного конкурсу, не за партійною квотою. Але це має зробити президент. Перш за все треба сформувати найкращу в Україні команду. Не виключено, що треба буде запросити професійних патріотів, котрі готові працювати. Якщо доведеться, то й з-за кордону, з діаспори. До речі, я в цьому питанні можу допомогти.

Друга складова – у губернатора повинна бути своя самостійна, автономна програма розвитку регіону. Ця програма має бути обговорена в кожному кутку, в кожному селі, клубі, інституті, на кожному підприємстві, закладі в області. Він має знайти спільників для її реалізації, і духом реалізації має проникнутись весь регіон.

Що в цій програмі має бути? Це й ініціативи інфраструктурного розвитку, й міжнародне співробітництво, й транс регіональне питання, й аспекти, пов’язані з боротьбою з корупцією, й питання, пов’язані з розвитком сільського господарства, розвитком малого та середнього бізнесу в регіоні. Це конкретні проекти, за які будуть відповідати конкретні люди, які мають звітувати по конкретним індикаторам в конкретні терміни перед конкретною громадою Полтавщини.

Полтавський губернатор має бути безумовно публічною та впливовою фігурою, яка має велику підтримку в області та Україні. Аби він своїм авторитетом міг лобіювати інтереси області. Полтавщина є однією з найскладніших областей і треба розуміти, що апетити наших олігархів розповсюджуються на область й зараз ведуться цілі компанії, щоб встановити контроль над нею.

– Від яких помилок порадили б уберегтися?

– Найголовніша та єдина помилка, від якої треба уберегтися, це коли людина не відчуває в собі сили, але полізе в це крісло і знову забере в простих полтавців можливість побачити та відчути наслідки економічного дива в регіоні. Бо губернатор може стати як рятівником, так і палицею поміж спиць машини адміністративної, економічної, яка називається областю.

– Що треба змінити в інформаційній політиці області?

– Її треба будувати. Що ми зараз маємо в інформаційній політиці? Знаєте анекдот такий є прекрасний про віртуальність і реальність? Хто знає, той згадає. Що ми фактично сьогодні маємо – мені, щоб добиратися до свого виборця, до свого слухача та глядача, доводиться звертатися через центральні ЗМІ. Я можу лише через центральний телеканал повідомити про важливі події для Полтави й запросити людей для співучасті в проектах. Там, де не треба купувати вхідний квиток.

У нас є певний рівень монополізації і з цим треба боротися. Певні зміни відбулися на «Лтаві», але треба проводити ще більш гнучкішу політику, й новим демократичним елітам висловлювати свою позицію і звертати увагу на громадськість.

«Аналітичний центр розвитку громадянського суспільства»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter