У Полтаві мітингували за свободу Надії Савченко

Народні новини
Ольга Матвієнко1 березня 2015 о 16:271647 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві мітингували за свободу Надії Савченко
Полтавці підтримали всесвітню акцію. У цей день у багатьох містах України та світу виспупають на підтримку полоненої льотчиці Надії Савченко.

У неділю, 1 березня, у Полтаві відбулася акція на підтримку полоненої у Росії Надії Савченко. за повідомленнями у соцмережах, Полтавою пройшлися десятки людей із плакатами на підтримку льотчиці.

У Полтаві мітингували за свободу Надії Савченко

Розпочалася хода від Свято-Успенського собору і завершилася біля облдержадміністрації.

Надія Савченко – українська військова, штурман-оператор вертольота Мі-24 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України, старший лейтенант.
На початку липня 2014 року опинилась на території Росії і безпідставно звинувачена у вбивстві російських журналістів, хоча перед тим була захоплена та ув’язнена проросійськими сепаратистами, активну співпрацю з якими офіційна влада Росії не визнає. Рішенням ПЦ «Меморіал» Надія Савченко офіційно визнана політичним в’язнем. Народний депутат України 8-го скликання. Делегат Парламентської асамблеї Ради Європи.

Нині триває 79 день голодування Надії Савченко у московському СІЗО.

Фото зі сторінки Любов Шайдур у Фейсбуці

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter