Законність дій міліції під час скандального затримання активістів у Чутовому перевірить Генпрокуратура (+відео)

Новини
Надія Труш14 квітня 2014 о 10:152813 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Законність дій міліції під час скандального затримання активістів у Чутовому перевірить Генпрокуратура (+відео)
Активісти полтавського Майдану вимагали від міліції розслідувати затримання у Чутовому, яке вже встигло стати скандальним.

Ситуація із затриманням активістів, які їхали до Харкова на мітинг за єдність України, набула широкого розголосу та скандалу. Міліція вилучила у них зброю, самі ж активісти запевняють, що їх побили та пограбували.

Вилучені речі в хлопців, затриманих в Чутовому. фотоколаж з фото сайту УМВС Полтавщини

Учасники полтавського Майдану ходили 13 квітня до обласного управління міліції з вимогою знайти і покарати тих, хто побив хлопців, повернути паспорти та дорогі мобільні телефони. До речі, спершу була інформація, що затримали 70 осіб, згодом виявилося. що кількість затриманих була 65 осіб.

Між тим, в інтернеті з’явилося відео затримання. Те, що це відео затримання саме хлопців, що прямували до Харкова, засвідчує ящик з "коктейлями Молотова" (дивитись 1.50 хв відео нижче). Картинка на відео та фото з сайту обласної міліції – ідентичні.

– Люди дійсно пред'являють претензії, що в них позабирали особисті речі. Але не знають, чи то харківська чи полтавська група правоохоронців. – пояснив Юрій Сулаєв, речник УМВС в Полтавській області. – З людьми я поспілкувався. Отриману інформацію передам начальнику. Людям, в кого відібрали речі, запропонував особисто кожному звернутися із відповідною заявою. По кожному факту нарікань буде проведена ретельна перевірка і прийняті адекватні висновки. Поряд із цим, Міністр особисто попросив Генеральну прокуратуру перевірити законність дій міліції в Чутово. Тож почекаємо висновків. Завчасно когось звинувачувати, доки ретельно не розібрались, не варто.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter