В Україні створять спецпідрозділи добровольців для боротьби з сепаратизмом

Новини
Надія Труш14 квітня 2014 о 09:441695 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні створять спецпідрозділи добровольців для боротьби з сепаратизмом
В Україні планують створити корпус спецпідрозділів МВС на основі громадських формувань на всій території держави.

Створити такий корпус вирішили через сепаратистські терористичні атаки, утворення бандитських формувань, що фінансуються з-за меж країни, загрози внутрішнього порядку і законності – так коментують на офіційному сайті МВС України.

В Україніфото з сайту firtka.if.ua

МВС готове залучити понад 12 000 чоловік по всій країні до складу нових спецпідрозділів. А також надати озброєння, екіпіровку, керівництво кадровими офіцерами. Перший наказ про створення спецпідрозділу "Схід" в Луганській області вже підписаний міністром МВС Арсеном Аваковим.

За планом, спецпідрозділи утворять у Донецьку, Дніпропетровську, Миколаєві, Одесі, Херсоні, Харкові. Після цього – й у Полтаві.

– Усі, хто хоче захистити Україну від ворожої сили, тепер матимуть законну можливість реалізувати свої бажання. Потрібно лише прийти до вербувальних пунктів. Настав час дати відсіч сепаратизму і диверсіям в Україні, – сказав Юрій Сулаєв, речник обласної міліції.

За словами правоохоронців, практично кожен регіон отримає можливість мати стабілізаційний спецпідрозділ, сформований з добровольців. За словами Юрія Сулаєва, в першу чергу охоплять східну частину, де найгарячіше зараз, а потім і центральну. В Полтаві згодом також чекають на створення такого спецпідрозділу.

Нагадаємо, в Україні також продовжує діяти відроджена 2014 року Національна гвардія (раніше існувала з 1991 по 2000 роки).

– Поки що вона діє, – коротко наголосив Юрій Сулаєв.

Дивіться фотоогляд полтавського мітингу, на який актив федералістів так і не явився

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter