Альтернативу російському газу знайшли у Полтавській області

Новини
Ольга Матвієнко10 квітня 2014 о 16:134511 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Альтернативу російському газу знайшли у Полтавській області
На Полтавщині виробляють газ із відходів цукрового виробництва.

Альтернативу російському газу знайшли у Полтавській областіБіоенергетична установка Глобинського цукрового заводу. Фото Ольги Матвієнко

У величезних цистернах Біоенергетичної установки Глобинського цукрового заводу відбувається процес вироблення біогазу, який здатен замінити імпортний природний газ.

Біоенергетичний комплекс здатний виробити 15 мВт електроенергії за годину або 6-7 тисяч кубів біогазу на годину, які заміняють близько 3 тисяч кубів природного газу. Сировини для виробництва власного палива на цукровому заводі достатньо.

– Дана установка призначена для біологічної конвенції в анаеробних умовах органічної біомаси в біогаз, який є сумішшю метану та вуглекислого газу. Біогаз може собою заміщувати частину природного газу на будь-яких підприємствах України, – розповів керівник проекту Дмитро Красуцький. – На цукровому заводі установка була зроблена не дарма. У нас було дві основні причини для будівництва: утилізація відходів та заміщення природного газу.

Щороку при переробці жмиху цукрових буряків підприємство отримуватиме близько 40 мільйонів кубометрів газу. Для порівняння, за словами Красуцького, уся індустрія, яка виробляє продукти харчування, щороку поглинає 1,8-2 мільярдів кубометрів. По суті 50 подібних до полтавської біоенергетичних установок могли б повністю перекрити потреби галузі в імпортному паливі.

Поки що установка працює в тестовому режимі. Її будували два роки і витратили більше 15 мільйонів доларів. У травні планують розпочати випробування на повній потужності.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter