Бомбосховище полтавської дитячої лікарні розраховане навіть на проведення операцій

Новини
Ольга Матвієнко16 вересня 2014 о 12:552833 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Бомбосховище полтавської дитячої лікарні розраховане навіть на проведення операцій
Протягом доби у захисній споруді без виходу назовні можуть переховуватися близько 200 людей.

Бомбосховище полтавської дитячої лікарні розраховане навіть на проведення операційУ сховищі є все необхідне для захисту людей. Фото Ольги Матвієнко

Захисна споруда (у народі – «бомбосховище»), розташована під Полтавською дитячою міською клінічною лікарнею, розрахована на 100 дітей та персонал лікарні. Готовність споруди прийняти людей у разі небезпеки перевірили 16 вересня міський голова Олександр Мамай, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Володимир Леонов та журналісти.

– Ця захисна споруда готова на сто відсотків. Вона оснащена дизельним генератором, який забезпечує світлом сховище у разі відключення електроенергії в місті. Також тут є вентиляційна установка, яка фільтрує повітря, – розповів Володимир Леонов. – Облаштовані тут і санвузли, і їдальня, і є навіть операційна.

Бомбосховище полтавської дитячої лікарні розраховане навіть на проведення операційЗапасу пального до генератору вистачить на добу. Фото Ольги Матвієнко

Крім усього в бомбосховищі зберігаються дорослі та дитячі протигази. Тут створені всі умови для розміщення пацієнтів, які можуть пересуватися самостійно, і тих, які прикуті до ліжка.

Захисна споруда при дитячій лікарні у такому стані, як зараз, підтримується із часу побудови наприкінці 80-х років. Двадцять років відповідальним за стан бомбосховища є Микола Довгопол. Він розповідає, що споруда здатна захистити не тільки від падіння снарядів.

– Це бомбосховище третього класу. Воно розраховане на захист від хімічної зброї. Тут є не тільки звичайна вентиляція. Стоять фільтри, які очищують повітря від хімічних речовин, – розповідає Микола Опанасович. – У разі виникнення надзвичайної ситуації ми також виставляємо пост із контролю хімічної та радіаційної небезпеки. В нас є спеціальний загін людей, спеціалісти із хімічного та радіаційного контролю.

Бомбосховище полтавської дитячої лікарні розраховане навіть на проведення операційМиколі Довгополу вручили подяку за сумлінну працю напередодні дня народження. Фото Ольги Матвієнко

Загалом без виходу на поверхню та на одному запасі палива для генератора люди можуть перебувати у бомбосховищі близько доби. Якщо ж запаси дизельного пального будуть підвозити – час перебування людей необмежений.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter