Чотирилапі знаходять господарів прямо на вулиці: благодійна акція «Візьми щастя в дім»

Новини
Ольга Матвієнко19 квітня 2014 о 14:323021 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чотирилапі знаходять господарів прямо на вулиці: благодійна акція «Візьми щастя в дім»
Кожен бажаючий полтавець сьогодні міг отримати справжнє щастя прямо на вулиці – кошеня або цуценя.

Чотирилапі знаходять господарів прямо на вулиці: благодійна акція «Візьми щастя в дім»"Візьми щастя в дім" – акція з пошуку дому для безпритульних тварин. Фото Ольги Матвієнко

Традиційну акцію «Візьми щастя в дім» 19 квітня влаштували волонтери громадської організації «Право на життя». Цуценят та кошенят віддавали в добрі руки у Сонячному парку (між вулицями Жовтневою та Паризької комуни).

– Цього року це вже друга акція. У теплий період року вони відбуваються постійно: кожну першу та третю суботу місяця, – розповіла Інна Чазова, працівниця громадської організації «Право на життя».

Чотирилапі знаходять господарів прямо на вулиці: благодійна акція «Візьми щастя в дім»Для збору коштів на стерилізацію тварин та ліки для них волонтери влаштували продаж виробів хенд-мейд

На той час, коли в парку були наші журналісти, господарів вже знайшли двоє цуценят. За словами активістів, багато людей таким чином знаходять собі домашнього улюбленця. Задоволені й нові господарі тварин. Одним зі щасливих цуценят став Сем. Його забере додому Катя.

– Навіщо йти на ринок і купувати за величезні гроші тварину, коли тут можна знайти чудового песика безкоштовно. Мені без різниці, чи породистий він. Головне, що буде хорошим другом, – говорить дівчина.

Чотирилапі знаходять господарів прямо на вулиці: благодійна акція «Візьми щастя в дім»Ці двоє цуценят вже знайшли дім

На акцію привели не всіх тварин, які знаходяться на тимчасовій перетримці у волонтерів. Проте всі вони сфотографовані та внесені до каталогу. Тож охочі знайти друга можуть обрати тварину по фото, а вже потім її забрати.

Перед початком акції, розповіли волонтери, на них також чекала знахідка: на лаві у коробці залишили трьох новонароджених кошенят:

– Принесли і покинули, а їм не більше одного дня, ще пуповина не відсохла. Поряд лежало молоко у пляшечці, шприц для годування, – розповіла Інна Чазова.

Кошенят врятували і віддали на тимчасову перетримку. Можливо, саме під час однієї з наступних акцій кошенята знайдуть господаря.

Чотирилапі знаходять господарів прямо на вулиці: благодійна акція «Візьми щастя в дім»Тваринку можна було забрати прямо в парку або знайти на фото в каталозі