Унікальні фото та щоденники очевидців Голодомору можна переглянути в Інтернеті

Новини
Надія Труш22 листопада 2014 о 17:373918 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Унікальні фото та щоденники очевидців Голодомору можна переглянути в Інтернеті
СБУ спільно з Центром досліджень визвольного руху виклали у мережу унікальні фото часів селянських повстань, які передували Голодомору, а також щоденники очевидців геноциду.

Фото селянських повстань та щоденники очевидців Голодомору можна переглянути в Інтернетіфото з сайту hromadske.tv

Відтепер їх можна переглянути та завантажити в Електронному архіві визвольного руху.

В оприлюдненій колекції документів – фото вилученої радянськими чекістами саморобної зброї та інших речових доказів. Архів СБУ публікує унікальні фотодокази.

За даними істориків, геноциду в Україні передувало близько 5 тисяч повстань.

В архіві органів радянської системи, яким нині опікується Архів СБУ, є фото та документи про причини, перебіг та наслідки масових селянських повстань проти колективізації, розкуркулення та політики радянської влади в Україні загалом.

1930 року до протестів долучилися 1,2 мільйони осіб. У першому півріччі 1932 року 56% протестних виступів у СРСР відбувалися на території України.

– Повстання охоплювали Дніпропетровщину, Запоріжжя, Донеччину, Луганщину, інші регіони центральної та східної України. – цитує словадиректора Архіву СБУ Ігора Кулика hromadske.tv.

Окрім того Електронний архів визвольного руху розмістив щоденники очевидців Голодомору 1932-1933 років в Україні. Це особисті записи очевидців трагічних подій.



Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter