Голова ДСНС України: Полтавська область є взірцем роботи рятувальників

Новини
Олег Апостолов29 січня 2015 о 14:232143 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Голова ДСНС України: Полтавська область є взірцем роботи рятувальників
У Полтаві підбили підсумки у сфері цивільного захисту за минулий рік.

Сергій Бочковський. Фото УДСНС у Полтавській області

Сьогодні, 29 січня, у Головному управлінні ДСНС України у Полтавській області відбулося офіційне підбиття підсумків у сфері цивільного захисту за 2014 рік. У заході взяли участь голова ДСНС України Сергій Бочковський, начальник ГУ ДСНС України у Полтавській області Роман Кириленко та перший заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

Учасники вшанували хвилиною мовчання жертв обстрілу у Маріуполі та загиблих у зоні АТО. Також Олег Пругло вручив полтавським рятувальникам посвідчення учасників бойових дій та надав службі сертифікати на форму, обладнання, два безпілотними «Фантом» та пальне на загальну суму понад півмільйона гривень.

– На сьогоднішній день ми займаємося питаннями, яким наша служба в минулому не опікувалася, – говорить голова ДСНС України Сергій Бочковський. – Це робота з тимчасово переселеними особами: відпрацьовується все, починаючи від дзвінка про допомогу, зустріч, вирішення про направлення до місця подальшого мешкання, закінчуючи соціальними питаннями, працевлаштуванням. Ми тримаємо на контролі ситуацію.

Також він подякував усім свідомим українцям, які допомагають рятувальникам, волонтерам та іноземним організаціям.

– Крім того, ми виконуємо гуманітарні місії – раніше ми цим не займалися. На сьогодні на дуже високий рівень вийшла наша служба психологів, адже в такий час людям потрібно лікувати не лише тіло, а й душу – особливо громадянам, які пережили бомбардування російського агресора, у тому числі дітям. Також ми займаємося відновленням інфраструктури розбомблених міст, в першу чергу Слов'янська. Також на сході активно працюють наші піротехніки. Бойовики встановлюють розтяжки, вибухові пристрої «на невилучення». Але найжахливіше те, що наші піротехніки неодноразово виявляли начинені вибухівкою дитячі ляльки, іграшки, м’ячі, коробки з-під цукерок. Нехай світ бачить, з ким він бореться. І ця брехня, яка постійно йде російськими каналами, це «кисельовщина»… Врешті-решт люди повинні знати, що це брехня найвищого ґатунку, – наголосив голова ДСНС України.

За словами Сергія Бочковського, минулого року на ДСНС було виділено 3,4 млрд гривень, а на сьогоднішній день Уряд робить усе необхідне для підтримки служби. Лише на придбання техніки було виділено 200 млн гривень.

– Ми працюємо також із закордонними донорами – дуже активно нам допомагають країни Євросоюзу. В нашій службі працюють справжні патріоти – 24 години на добу і 7 днів на тиждень в режимі надзвичайної ситуації та в стані підвищеної готовності. На разі задіяно 7,5 тисяч рятувальників і дві тисячі одиниць техніки. Полтавська область є в цьому взірцем – зазначив він.

Подяку рятувальникам висловим зокрема і Олег Пругло. Чиновник наголосив: ті завдання, які виконують співробітники ДСНС у цей складний час, є надзвичайно важливими.

Нагадаємо, що 28 січня Сергій Бочковський оглянув техніку полтавських рятувальників.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter