У Полтавському військовому госпіталі перебуває 35 бійців АТО, є тяжкопоранені

Новини
Надія Труш10 вересня 2014 о 14:592182 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтавському військовому госпіталі перебуває 35 бійців АТО, є тяжкопоранені
У Полтавському військовому госпіталі зараз на лікуванні знаходиться 35 поранених бійців АТО.

У роки Великої Вітчизняної війни у цьому госпіталі лікували радянських воїнів. Нині ж тут перебувають військові, які захищають цілісність незалежної України. На лікуванні не лише полтавці, їх – 22. Решта – з інших областей (Львівської, Кіровоградської).

У резерві військового госпіталю – 200 ліжок

Полтавський військовий госпіталь розрахований на 100 ліжок, говорить Віктор Оксьон,

начальник військового госпіталю. Проте там готові, якщо доведеться, лікувати більше поранених, ніж може вмістити приміщення.

– Якщо потрібно, і 200 ліжок зможемо розмістити, – коротко резюмує Віктор Анатолійович.

Загалом із початку АТО у госпіталі на лікуванні перебували приблизно 200 поранених.

– Зараз із зони антитерористичної операції на лікуванні знаходяться 35 поранених. Більшість – легкопоранені. Є з середнім рівнем тяжкості. Кілька бійців із важкими травмами (поранення грудної клітини), – говорить начальник госпіталю.

Серед бійців у госпіталі є тяжкопоранені

Вік бійців, які нині на лікарняному ліжку, різний: від 19 до 55 років. Віктор Оксьон ділиться: легкопоранені – не означає, що нам із ними легко. Адже таким хворим теж потрібен спокій, особливий догляд, а кому – й психологічна допомога.

Як розповідає Віктор Оксьон, тиждень тому на лікування одночасно поступили 53 військових.

– Усі вони мали легкі поранення. Це або контужені, або ті, що мають моральні, психологічні травми, – каже Віктор Анатолійович. – Після курсу лікування ми відправили їх додому, за місцем реєстрації.

Військовим у лікарнях та госпіталях допомагають по всій Україні. Полтава – не виняток.

– Дуже часто чую, мовляв, надійшли свідчення, що у полтавському госпіталі немає того чи іншого. З повною гарантією відповідаю: там є усе. І медикаменти, і продовольчі товари. Звичайно, коли поранених багато, деякі труднощі виникають, але їх майже миттєво вирішують. Такого, аби чогось не вистачало, не було жодного разу, – запевняє начальник госпіталю.

Поранених бійців АТО відвідують цілодобово

Дуже багато людей хочуть допомагати госпіталю, пораненим військовим.

– Щойно у нас з’являються нові поранені, так відразу ж люди йдуть і йдуть, – посміхається Віктор Анатолійович. – Несуть бійцям подарунки, їжу. Приходять провідувати майже цілодобово, з самого ранку до пізньої ночі, навіть після дозволених годин відвідування. Буває, прийде якась бабуся і скаржиться, мовляв, чому не пускають. Каже, я ось зібрала сумочку для хлопчиків, а ви не пускаєте, ви що, фашист? Спробуй не пропустити наших полтавських бойових бабусь! Приносять шорти, шкарпетки, футболки з різними написами. Бійці обновкам раді, адже у резерві Міноборони не передбачений такий одяг. Перші кілька днів вони активно спілкуються, а потім від розмов утікають. І їх можна зрозуміти – пораненим потрібний спокій.

До теми – Полтавські бійці АТО потребують допомоги: список.

Саме тому відвідувачів на КПП військового госпіталю зустрічають строго. Також є людина, яка відповідає за взаємодію із благодійниками. Вона стежить, аби не приносили зайвого. Відтак табу у госпіталі на жирну їжу та деякі солодощі.

– Не можна приносити, наприклад, сосиски, курятину, торти. Цим же можна отруїтися. Бійці раді будуть сокам, воді, фруктам, овочам, печиву, цукеркам, сигаретам, – каже Оксьон.

Також читайте

Пораненим у Полтавському військовому госпіталі потрібна допомога

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter