Іван Корсун розповів, куди відправили полтавську міліцію і про поїздку на Схід

Новини
Ольга Матвієнко14 травня 2014 о 12:212662 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Іван Корсун розповів, куди відправили полтавську міліцію і про поїздку на Схід
Начальник УМВС у Полтавській області Іван Корсун щойно повернувся із поїздки на блокпости у Харківській області, де несуть варту полтавські міліціонери.

Іван Корсун розповів, куди відправили полтавську міліцію і про поїздку на Схід200 полтавських міліціонерів несуть службу на Сході (mvs.gov.ua)

Про результати подорожі начальник обласної міліції розповів на прес-конференції в Полтаві.

– Я поспілкувався із особовим складом полтавської міліції. Наші правоохоронці несуть службу поблизу Ізюмського райвідділу міліції та на кількох блокпостах на кордоні Харківської, Луганської та Донецької областей, – розповів Корсун.

Такі поїздки згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ здійснили і керівники міліції інших областей – Дніпропетровської, Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Сумської.

Під час відвідування Ізюмського райвідділу Іван Корсун ознайомився з умовами, в яких живуть полтавські міліціонери. Розповів, що їх розмістили у спортивному залі місцевої школи. Правоохоронців забезпечили харчуванням, гарячою водою. Після чергування навіть грають у футбол.

Настрій у силовиків бойовий, але гостро стоїть питання про періодичну підміну правоохоронців на Сході. Усього у східних областях зараз знаходяться 200 полтавських міліціонерів.

– У Полтаві поступово формуватимуться загони по 15-40 осіб для підміни наших бійців на Сході. Вони вже довгий час там працюють. Звичайно, вони розуміють, що приймали присягу і готові виконувати свій обов’язок, але деякі висловлювали побажання побувати вдома, поспілкуватися з рідними, – повідомив Корсун.

Тим більше, що несення служби на кордоні з областями, де зараз триває АТО, небезпечне. Під час поїздки на блокпост на кордоні з Луганською областю Іванові Корсуну розповіли, що за два дні до цього по заставі вели прицільний вогонь.

Наостанок Іван Корсун розповів, що у місцевого населення переважно нормальне ставлення до правоохоронців з інших областей. Багато із них вдячні за охорону правопорядку. У свою чергу полтавські правоохоронці часто спілкуються з місцевими та розповідають про життя в центральній Україні. Єдине – харків’яни та жителі Луганської області часто просять міліціонерів спілкуватися російською.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter