Кабмін збирається підвищити мінімальну зарплату в півтора разу з 1 липня

Новини
Наталія Сіробаб3 червня 2016 о 13:231986 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кабмін збирається підвищити мінімальну зарплату в півтора разу з 1 липня
Наразі мінімальна зарплата в Україні становить 1450 гривень.

Кабмін збирається підвищити мінімальну зарплату в півтора разу з 1 липняКабмін збирається підвищити мінімальну зарплату в півтора разу з 1 липня, фото з сайту ukrinform.ua

Кабінет Міністрів України готує законодавчу пропозицію про підвищення мінімальної зарплати в Україні в 1,5 разу з 1 липня.

Про це в інтерв’ю газеті «Сегодня» заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

– Ми готуємо законодавчу пропозицію для того, щоб впровадити це (рішення про підвищення мінімальної зарплати в 1,5 разу) з 1 липня 2016 року, – сказав міністр.

При цьому він зазначив, що Кабмін збирається «відв’язати» розмір мінімальної зарплати від прожиткового мінімуму. Із 2009 року мінімальну зарплату в Україні встановлюють на рівні не нижчому за прожитковий мінімум; до цього зарплата була нижча за прожитковий мінімум.

Тепер, за словами Реви, Кабмін збирається підняти тільки мінімальну зарплату, але залишити прожитковий мінімум на колишньому рівні (з 1 травня 2016 року – 1450 грн).

– Потрібно відв’язатися від прожиткового мінімуму, підвищити «мінімалку», тоді небюджетна сфера йде вперед – і ми починаємо підтягувати до неї бюджетну. Коли вони пішли вгору, тоді ми піднімаємо прожитковий мінімум. Ось і вся логіка. Тобто ми знімаємо кайдани і відпускаємо заробітну плату, – сказав Рева.

– Вам потрібні шашечки чи їхати? Що ми хочемо отримати: реальне збільшення заробітної плати або формальне співвідношення прожиткового мінімуму з першим тарифним розрядом? Ви б що вважали за краще? – запитав він.

Якщо це рішення ухвалять, мінімальна зарплата в Україні виросте до 2175 гривень.

19 травня Верховна Рада внесла зміни до Державного бюджету-2016 і підвищила мінімальну зарплату з 1 грудня 2016 року зі 1450 до 1600 гривень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter