Корсун порівняв новостворений батальйон "Полтавщина" із штрафбатом

Новини
Надія Труш8 вересня 2014 о 13:514809 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Корсун порівняв новостворений батальйон "Полтавщина" із штрафбатом
У Полтаві офіційно представили новопризначений батальйон «Полтавщина».

Реформували батальйони «Мирний» і «Полтава» – створили батальйон «Полтавщина».

Координатора добровольчого батальйону "Мирний" Іллю Киву представили як командира об’єднаного батальйону "Полтавщина".

15-16 вересня Кива і очолюваний ним батальйон "Полтавщина" має відправитися в зону АТО. До цього бійці проходитимуть навчання.

Сьогодні, 8 вересня, під стінами обласної міліції пройшов мітинг проти призначення Киви керівником батальйону "Полтавщина". Громадськість вимагала пояснень від начальника міліції Полтавської області Івана Корсуна.

Деяких представників громадськості міста не влаштовує рішення міністра Авакова щодо призначення Киви керівником "Полтавщини", крім того – в званні майора.

Громадськість взяла під сумнів наявність указу, адже він поки що ніде не оприлюднений. Іван Корсун, очільник обласної міліції, підтвердив: відповідний наказ дійсно є.

Іван Корсун

Те, що Киву призначили керівником новоствореного батальйону (на випробувальний термін строком на 1 рік) обурило представників громади міста. Десяток людей на чолі із відомими в місті активістами Вірою Маслак та Михайлом Дугіним вибухнули запитанням «чому не рядовим, чому майором?» і чи має Кива міліцейське посвідчення. Корсун зіслався на указівки Міністерства, мовляв, призначення відбувалося без його участі. Щодо посвідчення, то підтвердив, що його Кива поки що не має.

Цікавилися полтавці й ідеологією батальйону "Полтавщина".

– Їхати на Схід і захищати незалежну Україну, виганяти тих, хто зайшов на територію нашої держави, – підкреслив Корсун.

Проте зізнається:

– Коли отримав відповідну вказівку від керівництва, теж був шокований. Але ще раз кажу, у свій час, починаючи з 1939 року, теж були відповідні загони, так звані штрафбати. Я не кажу, що батальйон «Полтавщина» – це штфарфат, але його склад формуватиметься, люди будуть ретельно перевірені. Це буде після того, як новий керівник сам пройде стажування, прийме присягу. 15-16 вересня він поїде в зону АТО. Тож буде можливість перевірити на ділі слова, сказані ним у Києві і мені, – зауважив Іван Корсун.

Ще одне із питань, що хвилює громадськість, – чому Кива отримав звання майора, маючи судимість.

– Бійці в батальйон і роту, які влилися в новостворений батальйон «Полтавщина», набиралися за спрощеним варіантом, – говорить Корсун. – Їм було чітко сказано, куди вони йдуть: сьогодні можуть бути у Полтаві, а післязавтра – на Сході. І вони ставили під цим свій підпис. Тому давайте почекаємо 15 вересня, потім пройде 15-20 днів, і ми побачимо, хто з них говорив від усієї душі, який він патріот Вітчизни, а хто просто розкидався словами. Пропоную не сіяти зерно розбрату, а почекати, як він покаже себе на ділі.

Громадськість вимагає зустрічі з Кивою, оскільки їм не вдалося на представленні поставити всі питання. Зробити це люди зможуть завтра під час круглого столу, пообіцяв Корсун.

Ілля Кива, керівник батальйону "Полтавщина"

Також Корсуну повідомили про те, що бійці, які мають перейти в підпорядкування Киви, збираються писати рапорти на звільнення. Навіть ті, хто зараз знаходиться у зоні АТО.

Я припускаю, що якийсь відсоток звільнень може бути, але це все залежить від керівника, від його заступника. Так, не заперечую, були у бійців запитання щодо Киви, адже минуле його не таке вже й світле. Але ж ви знаєте, були 1939-, 1945 роки... Рішення ухвалене, людина поїде туди, реабілітується.

Сам Кива ситуацію щодо своєї особи коментує так:

– Усім подобатися не можна. Наше завдання зараз – захищати державу. Було вирішено посилити оборону. І щоб не розбивати людей по різних підрозділах, керівництвом було прийнято рішення про реорганізацію двох підрозділів в одне – «Полтавщина».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter