Леніна із Гадяча поміняли на дві машини для АТО

Новини
Ольга Матвієнко29 січня 2015 о 14:581878 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Леніна із Гадяча поміняли на дві машини для АТО
За останній рік в Україні знесли близько 519 пам’яток, серед них були й дорогі: з граніту, бронзи.

Леніна із Гадяча поміняли на дві машини для АТОАвтомобілі не нові, але "на ходу". Фото – kp.ua

Не дивлячись на те, що на Полтавщині повалили більше 40 пам’ятників, мало який «вождь» нехай після смерті, але послужив благій справі.

А ось 28 січня в райцентрі Гадяч замість пам’ятника, знесеного в лютому минулого року, на міській площі раптом з’явилися два білих всюдихода «Opel Frontera». Про це пише «Комсомольська правда в Україні».

– Ми здали Леніна в металобрухт і виручили 108 500 гривень. За ці гроші придбали машини на АТО, – розповів Олександр Сиваш з громадської організації «Гадяцька народна рада». – Так, ці автомобілі не нові, куплені на Західній Україні, але на ходу. Місцеві підприємці, власники СТО, погодилися безкоштовно підготувати «Опелі» для наших військових.

Після установки захисної арматури машини поїдуть туди, де служать жителі Гадяча: підрозділ «Айдар» і 92 бригада, яка базується під Маріуполем.

– Після покупки цих машин, у нас ще 40 тисяч гривень залишилося. Ці кошти плануємо витратити на ремонт трьох списаних автомобілів УАЗ, які на Донбасі будуть «швидкими», – додав Олександр Сиваш.

Нагадамо, що полтавського Леніна спочатку планували здати на металобрухт або переплавити на церковні дзвони, але пізніше виявилося, що метал не годиться для переплавки.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter