На Полтавщині лісівники підгодовують диких тварин

Новини
Ольга Правденко4 грудня 2014 о 07:452098 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині лісівники підгодовують диких тварин
Узимку, коли на вулиці сніжно та морозно, дикі тварини в лісі потребують людської допомоги.

На Полтавщині лісівники підгодовують диких тваринСергій Бунін показує запаси кукурудзи для звірів, які постійно поповнюються

Уже багато років годівниці та солонці наповнюють сіном, кукурудзою та сіллю в Диканському дослідному лісо-мисливському господарстві.

Великий підгодівельний майданчик знаходиться у лісі неподалік Диканьки. По мірі необхідності його запаси поповнюють єгеря.

– Підгодівельний майданчик щороку взимку поповнюємо сіном, кукурудзою, зерновими кормами. Переважно поїсти сюди приходять олень європейський, дикий кабан, козуля, заєць, – каже Сергій Бунін, головний мисливствознавець держпідприємства Диканське дослідне лісо-мисливське господарство.

Окрім сіна, зерна та кукурудзи, підгодовують звірів і смаколиками: топінамбуром та гарбузами, які лісівники спеціально саджають для цієї справи.

На зимку необхідно близько 10 тонн сіна, щоб дикі тварини не голодували.


На Полтавщині лісівники підгодовують диких тваринПідгодівельний майданчик

Лісівники також нагадають, що зараз в області триває сезон полювання на хутрового звіра, який триватиме до кінця січня. Тому в лісі посилено єгерське патрулювання.

– Загалом у 2014 році виявлено 75 правопорушень пов’язаних з полюванням та накладено штраф на порушників на суму близько 11 тисяч гривень, – розповіла Лілія Гнатенко, прес-секретар Полтавського обласного управління лісового і мисливського господарства.

На полювання надається відповідна ліцензія, без неї можна полювати лише на шкідників лісу: лисиць та єнотовидних собак.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter