Начальник полтавської міліції застерігає від телефонних шахрайств

Новини
Ольга Матвієнко11 серпня 2014 о 12:071791 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Начальник полтавської міліції застерігає від телефонних шахрайств
​Почастішали випадки телефонного шахрайства. Із людей вимагають по 2-10 тисяч гривень.

Начальник полтавської міліції застерігає від телефонних шахрайствНа Полтавщині активізувалися телефонні шахраї. Фото – transkarpatia.net

У зв’язку з зі більшенням кількості випадків телефонного шахрайства у Полтавській області начальник УМВС Іван Корсун зробив звернення до жителів. Мова йдеться про випадки, коли шахраї, переважно вночі, телефонують і, прикидаючись працівниками міліції, вимагають перерахувати гроші. Інакше їхній родич, якого затримала міліція за вигадане правопорушення, матиме проблеми.

Шановні мешканці Полтавщини!

До міліції стали звертатися громадяни щодо надходження дзвінків на їх мобільні телефони вночі від шахраїв, які представляються правоохоронцями і просять перерахувати гроші на рахунки за не притягнення до відповідальності чи вирішення іншої «проблеми» доньки або сина. Сума, яку просять пройдисвіти коливається від 2-х до понад 10 тисяч гривень.

Правоохоронці неодноразово попереджали населення про подібний вид шахрайств, проте ще залишаються люди, які дають себе ошукати та перераховують свої гроші злочинцям.

Міліція попереджає, щоб не попастися на «гачок» шахраїв будьте пильними та обережними. У подібних ситуація люди починають панікувати і поспішають перерахувати на банківські рахунки аферистів свої заощадження, а вже потім зв’язуються з рідними. Щоб цього не сталося, декілька порад:

1. Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

2. У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, яка представилася працівником міліції, назвати прізвище, ім'я, по батькові і дату народження затриманого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють і ваш номер набрали шляхом випадкового набору.

3. Уточніть, в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в міліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.

4. Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Пам’ятайте, чим швидше ви повідомите в міліцію, тим більше у правоохоронців шансів затримати правопорушника «гарячим слідом». Бережіть себе та свої заощадження!

З повагою,

виконуючий обов’язки

начальника УМВС України

в Полтавській області

Іван Корсун

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter