Нацбанк випустив медаль «Небесна Сотня на варті»

Новини
Ольга Матвієнко1 квітня 2014 о 09:012643 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Нацбанк випустив медаль «Небесна Сотня на варті»
На вшанування Героїв Небесної сотні, які загинули під час трагічних подій у Києві на початку цього року, Нацбанк випустив пам’ятну медаль тиражем 100 тисяч штук.

Нацбанк випустив медаль «Небесна Сотня на варті»Нацбанк випустив медаль пам’яті Небесної сотні (www.pravda.lutsk.ua)

Придбати медаль можна за 20 гривень, а в подарунковій упаковці – за 30 гривень, повідомили у прес-службі Національного банку України.

Пам’ятну медаль виготовили з нейзильберу (мельхіору). Її вага 16,54 грами, діаметр – 3,5 сантиметри.

На аверсі медалі зображено архангела Михаїла в оточенні українського орнаменту; під ним написи: «Мамочко, вибач за чорну хустину, за те, що віднині будеш сама. Тебе я любив і любив Україну, вона, як і ти, була в мене одна.» та «Героям слава!». Вірш-реквієм «Мамо, не плач. Я повернусь весною…», рядки якого розміщено на аверсі медалі, неодноразово звучав зі сцени Майдану і нікого не залишив байдужим. Автор твору – поетеса Оксана Максимишин-Корабель – українка, яка нині мешкає в Португалії, але глибоко вболіває за майбутнє України.

Нацбанк випустив медаль «Небесна Сотня на варті»Пам’ятна медаль "Небесна сотня на варті" (аверс). Фото із офіційного сайту Нацбанку

На реверсі – герої подій українського Майдану на барикаді, один із яких тримає синьо-жовтий Державний Прапор України, угорі напис «Небесна сотня на варті»; унизу рік карбування – 2014.

Нацбанк випустив медаль «Небесна Сотня на варті»Пам’ятна медаль "Небесна сотня на варті" (реверс). Фото із офіційного сайту Нацбанку

Над створенням пам’ятної медалі працювали: художник-скульптор – Анатолій Дем’яненко та скульптор – Володимир Атаманчук.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter