Як пройшло малолюдне народне віче у Полтаві: репортаж

Новини
Надія Труш6 квітня 2014 о 13:451922 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як пройшло малолюдне народне віче у Полтаві: репортаж
У Полтаві пройшло чергове народне недільне віче.

Сьогодні, 6 квітня, полтавці уже традиційно зібралися на площі перед облдержадміністрацією на недільне віче. Щоправда, уже в значно меншій кількості. Присутніх було приблизно не більше сотні. Більше – людей старшого віку, менше – молоді. Приходили полтавці й родинами, з маленькими дітками. У невеликому натовпі чуються вітання: "Слава Україні!", "Героям Слава!". У руках присутні тримають національну символіку, в декого на одязі – символічні стрічки.

Ще одна особливість народного зібрання – відсутність перших представників області. Очільника області Віктора Бугайчука журналіст не побачила. Мера міста Олександра Мамая також традиційно не було серед присутніх.

Розпочалося віче з виконання державного гімну і молитви за Україну та за Небесну сотню.

– Кожної неділі, о 12 годині, я разом з вами, – говорить зі імпровізованої сцени нардеп Юрій Бублик, (до слова, до початку віче нардеп встиг поспілкуватися майже з десятком пенсіонерів, – прим. авт). – Хотілося б, аби на полтавському Майдані було значно більше людей, ніж є зараз. Тому що коли знову пееренесо політику майданів знову на кухню, і коли без нас будуть призначати чиновників на керівні посади, знову будемо журитися на погану владу. Контролювати владу треба! Якщо цього Майдану буде мало – ми будуватимемо більший, щоб розмістив більше бажаючих полтавців, які хочуть брати участь у громадсько-політичному житті міста.

Юрій Бублик наголосив у своїй промові, що призначення прокурорів у районах Полтавської області буде погоджено з громадою, Майданом.

Представник народу також висловив здивування щодо звільнення з посади очільника міського управління міліції Віталія Ємця.

Після виступу нардепа слово взяти міг кожен бажаючий. Наприклад, активіст полтавського Майдану Юліан Матвійчук розповів про те, як полтавці допомагають військовим та чого потребує українська армія. Як виявилося – армія потребує не лише спецодягу, а звичайнісіньких гігієнічних засобів.

– Немає навіть найнеобхіднішого: мила і шкарпеток, тож можемо собі уявити, в якому стані наша армія. до якого стану її довели, – зауважив Матвійчук.

Не обійшлося без так званих жвавих сюрпризів. Один із полтавців, що зібралися на віче, представник товариства політв’язнів і репресованих, назвав зібрання бідними людьми, маріонетками, яких щоделі збирають на мітинги.

– Кожен, хто прийшов на вче, має право висловити власну думку, – так прокоментував емоційний виступ полтавця ведучий.

Крім того, деяка молодь тримала в руках перевернутий національний прапор. Нагадаємо, в Україні діє рух, активісти якого вважають, що жовтий колір на прапорі має бути угорі (сонце). Проте ніякої реакції у присутніх акція не викликала.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter