«Ну і дітки!» завоювали Гран-Прі у Очакові

Новини
8 липня 2014 о 07:0432111 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Ну і дітки!» завоювали Гран-Прі у Очакові
Колектив полтавської дитячої театральної студії «Ну і дітки!» став володарем Гран-Прі Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва у Очакові.

Не встигли «нуідітківці» презентувати свою нову виставу-водевіль «Біда від ніжного серця» (Володимир Сологуб) у рідному місті на підмостках ОЦЕВУМ, як попрямували з цим театральним творінням підкорювати театральний фестиваль. Дитячо-юнацьку театральну студію «Ну і дітки» Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді (директор – Надія Чернобель, керівник студії – Лада Лабзова) вже знають на фестивалі, вони не вперше представляють там своє мистецтво, тому очікування виправдало себе.

Юні театрали отримали незабутні враження і найвищу нагороду - «Гран-Прі» Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена» (у перекладі з древньогрецької мови означає «Від Південного Бугу до Дніпра»). Журі ж фестивалю та глядачі побачили нове життя жанру водевілю у виконанні полтавців, вдихнуло свіжий ковток театрального повітря від нашого полтавського колективу та залюбки посміялося над їхніми жартами.

– Радісно отримати високу оцінку своєї роботи професіоналами, але найважливіша для нас – прихильність глядача, поділилася емоціями після поїздки керівник дитячо-юнацької студії «Ну і дітки!» Лада Лабзова. – Юні актори студії з насолодою грають і для дітей, і для дорослих, щиро радіючи їх посмішкам, залишаючи по собі яскраві враження і гарний настрій. Бурхливими емоціями і вибухами гучного сміху реагували на виставу глядачі, нагородивши акторів на поклоні дружними оваціями і вигуками «Браво, Полтава!». Переповнені враженнями, нам дякували і колеги, і глядачі. Особливо приємно було почути слова вдячності від земляків – відпочивальників санаторію «Очаків», які раніше на бачили наших вистав, але тепер пишалися, висловлювали бажання не тільки відвідати в Полтаві, але й записати до студії дітей.

Цьогоріч 19-й фестиваль театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена» зібрав на одному сценічному майданчику вісімнадцять аматорських театрів України з Миколаївської, Одеської, Черкаської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернігівської і Полтавської областей.

Легка і комічна історія про наївного і вразливого хлопця із ніжним серцем, на ласку жіночу піддатливе, статки якого приваблюють дівчат сподобалась членам журі, які не приховували свого захоплення.

– Ви абсолютно точно дотрималися стилістики жанру, акуратно балансуючи на пікантності жартів, - прокоментував виступ полтавців актор Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії заслужений артист України Андрій Дерік. - Боявся, щоб не перебрали, з’їхавши на непристойність, але все було зроблено ювелірно. Це велика рідкість.

– Мені сподобалося все: підбір музики, точний грим, художній смак оформлення (художники Ірина Кліменченко, Наталія Харченко, Олена Давиденко), гостро характерна хореографія (балетмейстер – Леся Крамар), а головне – яскрава гротескна гра акторів, – наголосив режисер, сценарист, сценограф, актор театру і кіно, заслужений артист України Сергій Чверкалюк. – Абсолютне попадання в типажі, навіть у виконавців епізодичних ролей. Кожного разу з нетерпінням чекав появу кріпаків (Богдан Гонжак, Катерина Олос, Вероніка Щипанова), які іноді просто затьмарювали головних героїв.

Окрім головної нагороди фестивалю студійці привезли до Полтави і ювілейну медаль «До 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка» Миколаївської обласної державної адміністрації.

Ольга Коваленко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter