Фото з сайту blog.i.ua
Для об’єктивності журналіст порівняла ціни на головні інгредієнти для страви в кількох супермаркетах та на базарі. Одразу ж варто сказати, якщо вирішили не шкодувати грошей на якісну ковбасу, горошок та яйця, різниці в ціні на продукти майже немає. Отож, порахуймо у скільки в середньому полтавцям обійдеться велика (літра-півтори) миска салату олів’є.
Інгредієнти для салату олів’є
– яйця – 5 штук – 7, 75 грн. ( середня ціна десятка яєць 1 категорії – 15,50).
– ковбаса – 500 грамм – 36, 50 грн. (варена вищого сорту "Лікарська" 73 гривні за кг).
– морква – 1 середнього розміру – 30-40 коп. (кілограм моркви коштує 3-4 грн.)
– цибулина (за бажанням) – 20-40 коп. (2,50-4 грн. за кг).
– майонез – 400 грамм – 8, 55 ( легкий 30 %).
– горошок консервований – 500 грамм – 11, 50.
– огірки солоні – 5-6 штук – у середньому 6 гривень ( 30 грн за кг.)
– картопля – 500 грамм (5-6 штук середнього розміру) – 2 грн (3,50-4 грн за кг.).
Підіб’ємо підсумки – 73 гривні. Але, якщо у вас своя картопля, морква, цибуля та огірки салат обідеться на 10-11 гривень дешевше.
Можна також зекономити на ковбасі, горошку та яйцях. Приміром, купити другосортну варену ковбасу, у середньому вона коштує від 30 грн. за кілограм, дешевий горошок – приблизно за 8 грн. за банку та якщо добре постаратися, можна знайти яйця за 13 грн. ( десяток). Але варто подумати про якість цих продуктів та смак майбутнього салату.