Переселенці зі Сходу в Полтаві отримали гуманітарну допомогу від ООН

Новини
Ольга Матвієнко22 грудня 2014 о 13:3647266 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Переселенці зі Сходу в Полтаві отримали гуманітарну допомогу від ООН
Перший гуманітарний вантаж від ООН для вимушених переселенців прибув до Полтави.

Переселенці зі Сходу в Полтаві отримали гуманітарну допомогу від ООНВимушені переселенці у Полтаві отримали гуманітарну допомогу від ООН. Фото Ольги Матвієнко

22 грудня вимушені переселенці зі Сходу, які нині мешкають у Полтаві, отримали гуманітарну допомогу. Це перший вантаж, який надійшов від Управління верховного комісара ООН у справах біженців. Отримання цієї допомоги стало можливим завдяки співпраці міжнародної організації, благодійної організації «Світло надії» та міської влади.

– Згодом таку допомогу отримають усі переміщені особи в області. Їх нині близько 20 тисяч людей. Сьогодні ж перший день ми видаємо цю допомогу для тих, хто мешкає в Полтаві, – розповіла Надія Тимошенко, представник благодійної асоціації «Світло надії».

Загалом першими отримали допомогу 500 осіб. У пакунках – теплі ковдри, засоби особистої гігієни, теплі речі. Середня вартість одного такого пакунка – 400 гривень. Благодійники врахували і особисті потреби людей, які прийшли за допомогою. Наприклад, у пакетах для вагітних та батьків із маленькими дітьми більше засобів особистої гігієни, підгузки для дітей.

– Зараз в Україні дуже велика кількість переселенців, що пов’язано із подіями на Сході. Ми разом із владою, місцевими громадськими організаціями намагаємося допомагати цим людям різного роду продовольчою та непродовольчою допомогою, що включає в себе фінансову допомогу, вирішення питань із житлом тощо, – зазначив Надир Мінбашиєв, представник Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні.

Надир Мінбашиєв також розповів, що зараз представництво ООН з питань біженців працюють із місцевою владою над урегулюванням процедури виплат грошової допомоги малозахищеним категоріям населення. Мова йде про багатодітні родини, матерів-одиначок та інвалідів. Такі люди можуть отримати від 3 до 7 тисяч гривень. Сподіваються, що цей проект у Полтавській області втілять вже на початку 2015 року.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter