Перших в Україні полонених волонтерів з Полтави досі не знайшли

Новини
Ольга Правденко12 серпня 2014 о 15:124338 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Перших в Україні полонених волонтерів з Полтави досі не знайшли
Ще 20 червня громадські активісти з Полтави, які повезли продовольчу допомогу прикордонникам на Луганщину, потрапили в полон до терористів. З того часу на зв’язок виходили лише раз – повідомити, що потрапили в полон.

Перших в Україні полонених волонтерів з Полтави досі не знайшлиІрина Бойко (справа) з донькою Тетяною

Нагадаємо, допомогу троє чоловіків і одна жінка повезли самотужки. Донька зниклої волонтерки Ірини Євгенівни Бойко Тетяна Єфремова розповіла журналісту «Кола» про пошуки мами.

– Наразі місце перебування мами і трьох її друзів – Калашнікова, Матлашова, Місюренка – невідоме. – Вони стали першими волонтерами в Україні, які потрапили в полон. А загалом нині на Сході близько 40 полонених волонтерів, – стверджує Тетяна Єфремова.

Усіх цих чотирьох різних людей познайомив і об’єднав Майдан.

23 червня невідомі зняли з картки Ірини Бойко 12 тисяч гривень у місті Ровеньки.

Перших в Україні полонених волонтерів з Полтави досі не знайшлиМатлаш, Калашников и Місюренко (зліва направо)

У соціальних мережах хтось регулярно виходить онлайн зі сторінок Ірини Бойко. Проте, коли дочка пише невідомій особі повідомлення, відповіді не отримує.

За словами доньки полоненої вона стукала в усі інстанції, щоб допомогли визволити матір. Зверталися і до Володимира Рубана, генерал-полковника в запасі, який з початку травня займається звільненням заручників, котрі потрапили до сепаратистів.

– Рубан, котрий розшукує маму, розповів мені, що є пріоритетні категорії у звільненні полонених. Найпершими звільняють полонених військових, журналістів та іноземців. Останні в черзі – цивільні особи та волонтери. Спеціально саме пошуком волонтерів ніхто не займається. До волонтерів найгірше ставляться у полоні. Адже сепаратисти вважають, що вони забезпечують вбивць (українських військових), – розповіла Тетяна.

Також родини зниклих просили допомоги в правоохоронних органів, СБУ, зверталися і до Андрія Парубія, екс-секретаря Ради національної безпеки і оборони України, в обласну рада та адміністрацію, навіть писали листа Президенту.

– Перший слідчий, якого нам призначили в міліції, за 14 днів навіть не зміг встановити місце, де їх взяли в полон, коментує Тетяна Єфремова. – Тому ми попросили змінити нам слідчого. – Я особисто підходила до Романа Чабановського, заступника голови Полтавської облдержадміністрації. Він мені повідомив, що СБУ нібито веде переговори з приводу звільнення мами і пообіцяв, що надішле згодом відому йому інформацію. Але я нічого не отримала, двічі йому дзвонила на мобільний, результату ніякого.

Зараз Тетяні Єфремовій та родинам інших зниклих волонтерів залишається лише сподіватися на краще.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter