Під час суботника у полтавському Дендропарку прибрали вісім гектарів (ФОТО)

Новини
Андрій Іванов25 квітня 2015 о 18:0024536 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під час суботника у полтавському Дендропарку прибрали вісім гектарів (ФОТО)
Сьогодні, 25 квітня, на території Дендропарку більше ста п’ятдесяти полтавців провели активне прибирання.

Під час суботника у полтавському Дендропарку прибрали вісім гектарівФото: Дар’ї Черкашиної

Протягом трьох годин вони встигли очистити від сміття більшу територію парку. Координаторами загальноміського суботника у Дендропарку виступила громадська організація «Рідне місто, Рідний край».

- Ми сьогодні вийшли і приєднались до заклику суботника, як і всі небайдужі полтавці. Наша організація розуміє, що це обов’язок кожного – навести порядок у місті. Тому ми не змогли проігнорувати цей захід. Разом з нашими колегами та бажаючими очистити парк від сміття, ми з самого ранку почали працювати, - говорить Оксана Деркач, координатор та голова організації «Рідне місто, Рідний край».

Кожному полтавцю, який забажав долучитись до суботника, видали необхідний інвентар. Отримавши рукавички та пакети для сміття волонтери розподілились прибирати парк від центральної дороги. У результаті прибирання розтягнулось на кілометр від неї.

За три години присутні повністю прибрали охоплену територію. Говорять, що найбільше усього їм довелось знаходити у траві пластикові пляшки, консервні банки та целофанові пакети. Майже все сміття було результатом попередніх пікніків.

- Мені дуже прикро, що у нас більшість не розуміє, що після відпочинку завжди потрібно прибирати після себе. Ми з родиною тут часто гуляємо, тому я вважаю своїм обов’язком долучитись до прибирання саме цього місця. Я сподіваюсь, що наші полтавці після таких масових заходів, а особливо, прийнявши у них участь, почнуть з повагою відносить до один одного, забираючи з собою сміття, - говорить Дар’я Семенець.

Після прибирання, кожного пригостили кашею. Бажаючі продовжити відпочинок, поділившись на групи, відправились на пікнік.

Організатори говорять, що суботник таких масштабів на території парку проводять кожного року. Іноді й по декілька разів.

Дивіться також фоторепортаж як сьогодні прибирали Полтаву.

Дар’я Черкашина

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter