Під Полтавою змагалися водні туристи (відео)

Новини
Валентина Зайченко16 квітня 2014 о 17:152426 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під Полтавою змагалися водні туристи (відео)
​Чемпіонат полтавської області з водного туризму пройшов 12 та 13 квітня у селі Нижні Млини під Полтавою.

Під Полтавою змагалися водні туристиПід Полтавою змагалися водні туристи. Фото з justfreedom.ru

Суть змагання – у бурхливій воді подолати прокладену дистанцію. Потрібно пройти по пронумерованим воротам за найменший час. Під Полтавою змагалися екіпажі на байдарках, катамаранах та каяках. Спортсмени – переважно з обласного центру. У змаганнях брали участь близько ста учасників, розповів Віктор Проваторов, головний суддя змагань.

Спортсмени говорять, що достатньо прохолодна, як для середини квітня, погода їх не лякає. Адже зазвичай подібні всеукраїнські змагання проходять у Карпатах, де у цю пору природа також не балує теплом. Для того, щоб вийти сухими з води у туристів є спеціальне обладнання. Олександр Оніщук, неодноразовий призер Всеукраїнських змагань з водного туризму розповідає, що такий костюм здатний утримувати воду близько 15 хвилин, а далі – почне протікати. Втім, навіть не це – найскладніше у водному туризмі.

– У водному туризмі найскладніше – осягнути усю техніку – говорить Олександр Оніщук, капітан та тренер команди «Сенегал-тур» з Полтави. – На це піде кілька років, мінімум рік, а все інше 5, 10 років ти відточуєш свою техніку.

Змагання урочисто відкрили і спортсмени стартували. За результатами турніру першість здобула команда «Сенегал-тур», на другому місці – «Рубікон», а колектив з оригінальною назвою – «Міцні горішки» – треті. Призерів нагородили кубками, медалями та грамотами, які надав обласний заклад – центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Автор Андрій Іванов

Читайте також: Полтавські велосипедисти приєднались до одеського велоралі

Відео надане Андрієм Івановим

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter