Податкова інспекція у Полтаві: як перераховувати кошти на благодійність

Новини
Надія Труш16 травня 2014 о 16:261705 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Податкова інспекція у Полтаві: як перераховувати кошти на благодійність
Податкова у Полтаві інформує, що благодійну допомогу на лікування податком на доходи фізичних осіб не обкладатимуть.

– Від 10.04.2014 року №235 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію, якою визначено: за наявності всіх необхідних підтверджувальних документів кошти чи вартість майна (послуг), що надаються як допомога на лікування та медичне обслуговування платника податку за рахунок коштів благодійної організації, не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та, відповідно, не обкладаються податком на доходи фізичних осіб, – інформують в Інформаційно- комунікаційному відділі Державної податкової інспекції у м. Полтаві.

Для цього потрібно мати документи, що підтверджують цільовий характер надання грошових коштів на оплату лікування чи медичне обслуговування (у разі здійснення попередньої оплати таких послуг) або факт надання послуг із лікування або медичного обслуговування платника податку. А саме:

– документи, що підтверджують потребу фізичної особи в лікуванні та медичному обслуговуванні (у т.ч. наявність і характеристики хвороби, травми, отруєння, патологічного стану платника податку);

– документи про надання таких послуг, що ідентифікують постачальника послуг та платника податку, якому надаються такі послуги, обсяги та вартість таких послуг (договори, платіжні та розрахункові документи, акти надання послуг, інші відповідні документи залежно від необхідного лікування чи медичного обслуговування, хвороби та її стану).

До речі, можна допомогти коштами відновити полтавський театр

Читайте також

У Полтаві від імені податкової вимагають кошти

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter