На Полтавщині готують загони самооборони

Новини
Надія Труш10 жовтня 2014 о 13:581636 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині готують загони самооборони
З 6 по 17 жовтня Полтавський обласний військовий комісаріат проводить двотижневі збори з керівним складом районних та міських військових комісаріатів, складом рот охорони та загонів оборони.

Полтавщина готує загони самооборонифото з сайту adm-pl.gov.ua

Військова підготовка проводиться на базі військового містечка с.Вакуленці Полтавського району, повідомили на сайті Полтавської облдержадміністрації.

Метою підготовки особового складу рот охорони та загонів оборони є організація системи оборони на території усіх адміністративно-територіальних одиниць Полтавщини.

Шикування особового складу, який залучається до зборів, відбулося днями на плацу Полтавського обласного військового комісаріату.

– Полтавщина сповнена патріотичного духу, і ніяких проявів сепаратизму ми не допустимо. А в разі, якщо ворожі війська сусідньої держави все таки спробують прийти на нашу землю, дамо їм гідну відсіч, – сказав Віктор Бугайчук, очільник облдержадміністрації, виступаючи перед добровольцями, які зголосилися опанувати військову науку.

Основними предметами навчання є тактико-спеціальна підготовка, вогнева підготовка, інженерна підготовка, військово-медична підготовка, військова топографія, підготовка зі зв’язку. Також планують охопити весь комплекс теоретичних знань і практичних навиків, які необхідні особовому складу для виконання завдань за призначенням.

Довідка: на виконання рішення Президента України в Генеральному штабі Збройних Сил України опрацьовано механізм озброєння стрілецькою зброєю військовозобов’язаного населення в разі відкритої агресії. Для організації системи оборони в кожному районі на базі військових комісаріатів формуються загони оборони, як військові формування. Основними завданнями підрозділів є: охорона будівель військових комісаріатів, органів місцевого самоврядування та важливих об’єктів комунікацій; виконання завдань комендантської служби в районі; розгортання та несення служби на блок-постах; боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, антидержавними незаконно створеними збройними формуваннями та мародерами; підтримання безпеки та правопорядку в районі; організація руху опору та (або) партизанських загонів - у разі захоплення противником території району. Особовий склад загонів оборони включається до складу ЗС України та має правовий статус військовослужбовців з поширеним на них всіх прав, пільг, соціальних гарантій та фінансових виплат, які встановлено чинним законодавством для військовослужбовців ЗС України. Грошове забезпечення категорії військовослужбовців виплачується у порядку та розмірах, установлених для військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом. Загони оборони залучаються до виконання заходів тероборони виключно в межах адміністративно-територіальних одиниць, де вони створені (сформовані).

Комплектування загонів оборони здійснюється громадянами України від 18 до 60 років, які перебувають на військовому обліку, переважно на добровільній основі. Також на комплектування за їх бажанням, можуть залучатися громадяни призивного віку від 18 до 25 років, які не проходили військову службу. Загони оборони забезпечують стрілецькою зброєю та боєприпасами, індивідуальними засобами захисту органів дихання згідно визначених норм.

До теми

Психолог розповів, як боротись зі стресом, живучи в час неоголошеної війни

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter