Проїзд у Полтаві від завтра 2, 50: перевізники вимагають 3 гривні, а мер боїться штурму

Новини
Надія Труш7 квітня 2014 о 11:173307 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Проїзд у Полтаві від завтра 2, 50: перевізники вимагають 3 гривні, а мер боїться штурму
У Полтаві перевізники на міському маршруті збиратимуть документи на підвищення проїзду до 3, 23 гривень. Тим часом проїзд у маршрутному таксі з 8 квітня – 2, 5 гривні.

Мер Олександр Мамай обговорив з перевізниками проблемне питання підвищення вартості проїзду в Полтаві.

Мер і перевізники вирішують вартість проїзду у Полтаві. фото тут і далі Олега Журавльова

Нагадаємо, минулого тижня перевізники пікетували міськраду з вимогою підвищити проїзд у місті до 3 гривень. Олександр Мамай до людей не вийшов, призначив зустріч з ініціативною групою, яка й відбулася сьогодні, 7 квітня.

Мер пообіцяв розглянути розрахунки перевізників

Зустріч з перевізниками пройшла миттєво в буквальному сенсі, не більше 10 хвилин. Ініціативна група у складі шести чоловік донесла меру свої вимоги, закріпила їх зробленими розрахунками з врахуванням того, що ціни на паливо для заправки автобусів – зросли. За розрахунками, проїзд у місті має складати 3, 23 гривні.

– Але ми розумією складну ситуацію у державі, тому просимо підвищити проїзд хоча б до 3 гривень, – таку вимогу озвучили на перемовинах з мером.

Мер в свою чергу не заперечив можливе підвищення вартості проїзду аж до 3 гривень, пообіцяв вивчити розрахунки і прийняти рішення. Олександр Федорович нагадав: рішення міськвиконкому від 2013 року "Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у пасажирському транспорті міста Полтава", в якому йдеться, що за проїзд у транспорті, який здійснює перевізки у режимі маршрутному таксі, мають брати 2,50, – ніхто не відміняв.

– Про те, що ціну за проїзд у місті треба підвищувати, я говорив ще пів року тому, – сказав мер. – Рішення про ціну 2, 50 ніхто не відміняв, воно діє, ви самі відмовилися працювати по такій ціні. Я розумію вас, адже моє завдання: щоб перевізники працювали. Ми розглянемо надані вами розрахунки, а тоді знову зустрінемося і обговоримо цю ситуацію. Адже розрахунки має ще вивчити АМКУ (Антимонопольний комітет – авт.). Крім того, збирайте підписи, пишіть офіційні листи нардепам Капліну, Бублику. Бо вони знову зберуть півсотні людей і прийдуть штурмувати міську раду. З ціною за проїзд у 2.50 можете виїджати хоч сьогодні, рішення діє.

Попри дозвіл підвищити проїзд уже сьогодні, полтавці повинні готувати 2.50 за проїзд у маршрутному таксі уже від завтра, 8 квітня.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter