Полтавські рятувальники доправлять в Маріуполь понад 8 тонн гуманітарної допомоги

Новини
Олег Апостолов26 січня 2015 о 15:331195 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські рятувальники доправлять в Маріуполь понад 8 тонн гуманітарної допомоги
На Схід відвезуть продукти харчування, медикаменти та будівельні матеріали.

Полтавські рятувальники доправлять для мешканців Маріуполя понад 8 тонн гуманітарної допомогиНа Схід із Полтаві відправлять гуманітарний вантаж. Фото Олега Апостолова

Сьогодні, 26 січня, полтавські рятувальники завантажили понад 8 тонн гуманітарної допомоги мешканцям Маріуполя. До збору вантажу долучилися також місцеві волонтери та чиновники.

– Дізнався про таку акцію і вирішив допомогти – говорить депутат полтавської районної ради Микола Балабан. – За власної ініціативи ми зібрали невеличкий продуктовий пайок та передаємо мешканцям Маріуполя, які постраждали від російських агресорів.

Участь у заході узяв також голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко. Чиновник зазначив, що після трагедії, яка відбулася в Маріуполі, ми, як єдина громада України мусимо відреагувати та підтримати мешканців цього міста.

– Сьогодні на Схід вирушає машина з продовольством та ліками. Крім того, ввечері формуються дві вантажівки, що повезуть будівельні матеріали – дошку, скло, плівку, рубероїд для полагодження будівель, ушкоджених внаслідок обстрілу. Ми не залишаємося осторонь і плануємо допомагати й надалі, – зазначив Валерій Головко.

Полтавські рятувальники доправлять для мешканців Маріуполя понад 8 тонн гуманітарної допомогиУ вантажі - продукти для мешканців Маріуполя. Фото Олега Апостолова

За словами чиновника, частина будівельних матеріалів, що будуть відправлені на Схід, знята з фондів обласної адміністрації, також долучилися підприємці та керівництво лісового господарства. Валерій Головко додав, що робота зі збору допомоги для мешканців сходу активізована і проводиться по всій області.

Сьогоднішній гуманітарний рейс з Полтавщини – далеко не перший.

– Наша область доправлятиме на Схід гуманітарний вантаж вже вдванадцяте, – розповів начальник головного управління ДСНС України у Полтавській області Роман Кириленко. – На сьогоднішній день ми тісно співпрацюємо з ОДА та з усіма волонтерськими організаціями й взагалі небайдужими людьми – справжніми патріотами нашої держави.

Крім того, за його словами, у кожному районі області у підрозділах ДСНС створено пункти прийому, де кожен охочий може надати допомогу мешканцям Сходу.

– В цій машині – борошно, цукор, рибні та мясні консерви, згущене молоко, чай, крупи, вермішель, олія. Все це буде використане для приготування їжі в польових умовах, адже ситуація в Маріуполі надзвичайно тяжка, місцями відсутнє водо- та газопостачання, тому на сьогоднішній день ДСНС на виконанння розпорядження уряду встановила пункти приготування їжі, де безкоштовно зможуть харчуватися мешканці Маріуполя. Усього на Схід вже передано понад 200 тонн гуманітарного вантажу. Сьогоднішній рейс – близько 8,5 тонн, – повідомив Роман Кириленко.

Водій гуманітарної вантажівки ДСНС виїжджає у свій пятий рейс на Схід. Зізнається: відчуття страху, звісно, є але у такий час за будь-яких умов співвітчизники повинні допомагати одне одному.

– Люди чекають на нас з нетерпінням і завжди дякують, коли привозимо допомогу. Жодного негативу у ставленні до нас серед місцевих мешканців немає, – підкреслив співробітник ДСНС.

Нагадаємо, що минулого тижня ДСНСівці з Полтавщини передали 11 тонн гуманітарної допомоги.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter