Полтавський нардеп Каплін знову піде пішки на Київ

Новини
Ольга Матвієнко9 липня 2014 о 10:181871 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський нардеп Каплін знову піде пішки на Київ
Нардеп Каплін та сотня громадян підуть протестною ходою з Кременчука до Порошенка.

Полтавський нардеп Каплін знову піде пішки на КиївКаплін піде пішки до Порошенка. Фото – poltava.klichko.org

Народний депутат Сергій Каплін організовує пішу ходу з Кременчука до Києва з вимогою зупинити розробку Біланівського залізорудного родовища і будівництво ГЗК. Із нардепом до столиці піде до сотні громадян, повідомляють у прес-службі Капліна.

Розробку родовища почала компанія Ferrexpo, яку контролює бізнесмен Костянтин Жеваго. Нардеп Сергій Каплін заявляє, що проти розробки родовища вже виступило близько 70 тисяч місцевих мешканців. Частина з них приєднаються під час ходи, яку планують закінчити під стінами Адміністрації Президента, вручивши Петру Порошенку білль з 50 тисячами підписів мешканців Полтавщини.

– Розробка кар’єра передбачає знищення кількох десятків сіл та кладовищ, наругу над могилами пращурів, а також загрожує екологічною катастрофою. Активісти боролися проти Жеваго у суді. Ми звернулися до керівництва держави, - у відповідь «нуль». Тому ми оголошуємо про початок ходи з Кременчука до Києва. Це 250 кілометрів, - заявив Сергій Каплін.

За словами нардепа вимога місцевих мешканців – зупинити будівництво, покарати суддю, почути крик громадян про екологічне насилля та зрозуміти біду, яка суне на всю Полтавщину.

– Ми віримо, що Президент стане на бік простих людей, а не олігарха та корумпованого невідлюстрованого суду. Тому ми буквально йдемо за його підтримкою. Це і є наш люстраційний тур, - додає нардеп, лідер Руху простих людей.

Народний депутат також повідомив про підготовку референдуму, на якому місцеві мешканці висловлять свою позицію щодо розробки кар’єру. На сьогодні, за словами Сергія Капліна, вже зібрано близько 50 тисяч підписів проти ГЗК.

Окрім цього депутат ініціював створення тимчасової слідчої комісії ВРУ. Проте це рішення заблокувала фракція комуністів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter