Полтавці 18 тисяч разів на місяць шукають в Інтернеті «АТО»

Новини
Ольга Матвієнко30 вересня 2014 о 18:561091 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці 18 тисяч разів на місяць шукають в Інтернеті «АТО»
Із минулої осені полтавці в чотири рази частіше шукають в Інтернеті новини.

Полтавці 18 тисяч разів на місяць шукають в Інтернеті «АТО»За статистикою "Яндекс", полтавців-користувачів Інтернету побільшало на 200 тисяч. Фото Олега Журавльова

Ріст зацікавлення саме у новинах пов’язаний із подіями в Україні, які розпочалися в листопаді 2013 року. Саме із того періоду аналітики пошукової системи «Яндекс» фіксують збільшення запитів [новини], [новости]. До літа цей показник виріс у чотири рази порівняно із періодом до осені минулого року.

Про те, що найбільше цікавить полтавців в Інтернеті розповів аналітик пошукової системи Іван Леонтьєв.

– Зараз запити із формулюванням [новини] становить 2,5% від усіх запитів у пошуку. До осінніх подій такі запити становили трохи більше 0,5%, – розповів Леонтьєв.

Дослідження пошукових запитів також показує зростання інтересів до нових явищ у новинному просторі. Наприклад до квітня 2014 року термін «антитерористична операція» був малопоширений. Із квітня щомісяця полтавці близько 18 тисяч разів на місяць у пошуку використовують запит [АТО].

До речі, у Полтавській області зараз близько 750 тисяч людей є користувачами Інтернету. Їхня кількість за останній рік збільшилася на 200 тисяч осіб. Щодня в середньому на одного жителя нашої області припадає по 15-16 запитів у пошуку. Усього ця цифра на день становить 600 тисяч. По Україні ця цифра сягає 25 мільйонів запитів щодня.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter