Полтавці-учасники АТО зможуть отримати безкоштовну юридичну допомогу

Новини
Ольга Матвієнко23 вересня 2014 о 12:271994 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці-учасники АТО зможуть отримати безкоштовну юридичну допомогу
​Українські юристи на волонтерських засадах створили сайт правової допомоги учасникам антитерористичної операції.

Полтавці-учасники АТО зможуть отримати безкоштовну юридичну допомогу

Проект «Воєнсовєт» містить усю важливу інформацію для учасників АТО та їхніх родин. У 5 основних рубриках сайту міститься роз’яснення чинного законодавства стосовно військовослужбовців усіх формувань, які беруть участь у бойових діях – Збройних сил України, Національної гвардії, добровольчих утворень, підрозділів МВС та інших.

У розділі «Мобілізація» розповідають про порядок призову до армії в особливий період, права мобілізованих. Права безпосередніх учасників АТО та порядок отримання цього статусу описується у рубриках «Діючим підрозділам», «Загальні пільги» та «Додаткові пільги».

Потурбувалися також про взаємодію з банками. Усе, що стосується умов кредитування та оподаткування учасників АТО описане в рубриці «Фінанси».

На сайті також можна знайти зразки документів.

Юристи зазначають, що законодавча база в Україні виявилась не готовою до активних бойових дій.

– Зрозуміти все, та ще й в найкоротший термін, самотужки дуже важко. Отже, вам допоможуть юристи, – пишуть на головній сторінці проекту. – Якщо необхідну саме вам інформацію ви не можете знайти у розділах – ставте запитання юристам-волонтерам за адресою voensovet@ukr.net, а також в спільноті в соцмережі Facebook.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter