Полтавців продовжують знайомити зі спадщиною Шевченка: мистецтво у корпусному парку

Новини
Ольга Матвієнко19 квітня 2014 о 12:433184 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців продовжують знайомити зі спадщиною Шевченка: мистецтво у корпусному парку
Плакати з цитатами із віршів Тараса Шевченка прикрасили паркан навколо центрального парку у Полтаві.

Полтавців продовжують знайомити зі спадщиною Шевченка мистецтво у корпусному паркуХудожниця Юлія Петушинська вже вдруге влаштовує акцію на вшанування Тараса Шевченка

Ініціатор та організатор акції – художниця Юлія Петушинська. Вона самотужки відібрала рядки із творів українського Пророка. Яким принципом керувалася під час відбору, розповідає сама художниця:

– Вибирала цитати за актуальністю. Взагалі, у Шевченка багато рядків, які в наш час є пророчими. Але довелося вибрати 20 з них. Багато зі слів Пророка стали політичними гаслами сьогодення.

Ця акція відбувається вже вдруге: у день народження Тараса Шевченка 9 березня ці плакати вивісили в парку вперше, але вони зникли через два дні. Зараз Юлія Петушинська отримала можливість поновити плакати, хоча і досі міськвиконком не дав згоди на проведення акції.

Полтавців продовжують знайомити зі спадщиною Шевченка мистецтво у корпусному паркуБагато пророчих слів Генія українського народу видно із вікон міської ради

Художниця наголошує, що плакати з віршами поета повинні висіти не менше, як три місяці, а не один тиждень. Після цього банери планує перевезти до Києва. Хвилюється лише, аби вони знову не зникли.

Не дивлячись на те, що в суботній ранок у центрі міста людей не багато, акція викликає зацікавленість у людей.

Ті, з ким вдалося поспілкуватися, впевнені – акція потрібна.

– Шевченка потроху забувають. Дехто лише знає, що був такий, що він писав вірші про Україну. Але ж читати його не читають. Для мене Шевченко – геній і пророк, у якого багато можна навчитися, – розповів полтавець Євген Миколайович.

До речі, один з плакатів дублює слова Шевченка, викарбувані на пам’ятнику в Полтаві: «…і вражою, злою кров’ю волю окропіте».

Полтавців продовжують знайомити зі спадщиною Шевченка мистецтво у корпусному паркуНа пам’ятнику Шевченку викарбувані ті ж рядки, що й на одному з плакатів художниці

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter