Про шокуючий стан полтавських доріг

Новини
29 квітня 2014 о 13:333584 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Про шокуючий стан полтавських доріг
Поки полтавські дороги залишають бажати кращого, активісти громадської організації «Відродження Полтави» самі взяли за мету знайти шляхи вирішення проблеми.

ГО «Відродження Полтави» – уже добре відома жителям міста завдяки впровадженню соціального проекту «Картка полтавця» – розробила ще один проект, цього разу націлений на якість доріг. «Полтавська дорожня карта» – під такою промовистою назвою робоча група ГО «Відродження Полтави» анонсує можливість отримати якісні дороги, які б не потребували щорічного ремонту.

Сергій Чередніченко, лідер ГО "Відродження Полтави"

– Одна із головних проблем, що турбують полтавців – це незадовільний стан доріг. До опитування долучилося приблизно півтори тисячі з них, – розповів про результати Сергій Чередніченко, голова ГО «Відродження Полтави». – Враховуючи результати опитування, ми створили робочу групу, до якої увійшли небайдужі полтавці та спеціалісти.

На ремонт всіх доріг у місті потрібно 1, 5 мільярда гривень. Якщо уявити, що попри вкрай неспокійну ситуацію в Україні знайдеться зацікавлений інвестор, – цього все ж не досить. Сергій Чередніченко називає головні причини, чому ремонт доріг у Полтаві ставить табу на якість. Серед них не лише корупція в закупівлі будматеріалів та проведенні робіт, а й відсутність в достатній кількості бюджетних коштів, застаріла техніка, неякісні ямкові ремонти. Ще – байдужість місцевої влади до проблеми ремонту та незацікавленість комунальників у виконанні своєї роботи.

Італійцям – пісок, Полтаві – дороги і нові робочі місця

В громадській організації переконані: оптимальне і вигідне вирішення проблеми ремонту доріг є. Полтавцям пропонують нове бачення ситуації та шляхи її вирішення.

– Італійська компанія «Тодіні» виграла тендер на будівництво автотраси Лубни-Полтава та Полтава-Харків. Вартість тендеру приблизно 2 мільярди гривень. Італійці готові співпрацювати з полтавською громадою, – зауважує Сергій Чередніченко. – Завдяки потужним технологіям італійських фахівців зможемо відремонтувати дороги власними силами з гарантією понад 10 років якості. Єдине, що потрібно, – аби місцева влада дослухалася до порад і звернула увагу на вигідність співпраці з «Тодіні». Враховуючи об’єм співпраці (не закуповувати пісок з інших областей, а добувати з Ворскли), маємо нагоду отримати дороги європейського рівня з гарантією за розумною ціною.

Стан доріг стосуються кожного. ГО «Відродження Полтави» закликає на мітинг під міськраду

По-суті, схема доволі проста: потужна італійська компанія «Тодіні» недорого закуповує намитий з Ворскли пісок, місто отримує чудові чисті пляжі. Крім того, як розраховують активісти «Відродження Полтави», співпраця з «Тодіні» дозволить вирішити проблему не лише поганих доріг, а й безробіття в місті. Студенти автодорожнього факультету Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка матимуть нагоду пройти практику, а у подальшому стати фахівцями європейського рівня. Знайдуться сезонні вакансії різноробочим. Попри те, що проект «Полтавська дорожня карта» виглядає на перший погляд дещо ідеалістичним, все ж має шанс на успішну реалізацію. Єдина умова – співпраця з діючою місцевою владою: слід створити робочу групу на рівні ГО «Відродження Полтави», міської та обласної влади, Укравтодору та компанії «Тодіні».

Активісти сподіваються, що влада зверне увагу на потребу негайного вирішення незадовільного стану доріг та дослухається до громадських організацій.

5 травня «Відродження Полтави» закликає небайдужих до стану доріг водіїв і пішоходів прийти на 12 годину до міськради на мирну акцію. Під час мітингу ГО «Відродження Полтави» планує презентувати полтавцям свій проект.

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®