Малюкам, від яких відмовилися батьки, передали підгузки та харчування

Новини
Олег Журавльов7 серпня 2014 о 12:012252 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Малюкам, від яких відмовилися батьки, передали підгузки та харчування
​«Рада підприємців Полтави» на прохання лікарів дитячої лікарні зібрали допомогу для дітей-відмовників.

Зараз у Полтавській міській клінічній лікарні двоє немовлят до двох місяців, від яких відмовилися батьки, – Аня та Олег. У них після народження виникли проблеми зі здоров’ям, тому після полового будинку їх пере направили на лікування до лікарні на «Леваді». За словами завідуючої відділенням, такі діти у рівній мірі потребують і лікування, і особливої турботи з боку суспільства.

– Ці дітки часто мають різні проблеми зі здоров’ям – проблеми із нервовою системою, серцево-судинною. Зараз їх у нашому відділенні двоє, але зазвичай набагато більше. Ми не тільки їх лікуємо, а й доглядаємо, намагаємося зробити все для того, щоб вони в подальшому якомога менше відчували відсутність спілкування з батьками, – розповіла Олена Щербань, завідуюча відділенням патології новонароджених та передчасно народжених.

Рада підприємців"Рада підприємців Полтави" допомогла дітям. Фото Олега Журавльова

У світлі останніх подій діти, яких батьки покинули одразу в пологовому будинку, залишилися поза увагою суспільства.

– У цих дітей немає батьків та близьких, які б могли про них потурбуватися. А в лікарні постійно є потреба у підгузках, дитячому харчуванні, одязі та інших речах, які необхідні для догляду і за здоровими, а тим більше – за хворими дітьми, – зазначила Олена Щербань.

Рада підприємцівОлена Щербань, завідуюча відділенням патології новонароджених та передчасно народжених. Фото Олега Журавльова

Тому лікарі та міськвиконком звернувся до «Ради підприємців». Вони відгукнулися на прохання.

– Ми допомагаємо лікарні вперше. Зараз у нас ситуація в країні така, що ми допомагаємо більше АТО, а лікарні залишилися у стороні. Цього разу закупили продуктів та речей на чотири тисячі гривень, – розповів Євген Дикань, підприємець.

Підприємці говорять, що старатимуться допомагати і надалі. До цього щорічно вони надавали допомогу дитячим будинкам. Немовлята, які зараз знаходяться у дитячій лікарні, після одужання потраплять до Кременчуцького будинку дитини, де їх потім віддадуть у родини.

Військовим в АТО відправили кавуни та дині

Ольга Матвієнко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter