Робота в сфері продажів в Полтаві: перспективи та підводні камені

Новини
29 жовтня 2015 о 10:521117 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Робота в сфері продажів в Полтаві: перспективи та підводні камені
Пошук роботи в Полтаві завжди був доволі непростою справою. Відносно невелика кількість населення, відсутність великих промислових виробництв та високий рівень конкуренції серед кандидатів створюють значний ажіотаж навколо кожної вакансії.

Робота в сфері продажів в Полтаві: перспективи та підводні камені

Зараз до всіх цих негативних факторів додалася ще й економічна криза.

Але завжди є сфери, знайти роботу в яких відносно легко навіть за умов кризи через їх постійну актуальність. Однією з таких є сфера продажів, що цілком зрозуміло - якою б не була економічна ситуація, попит на певні товари залишатиметься. Експерти рекрутингового порталу Jobua проаналізували, наскільки сильно криза вплинула на цей сегмент ринку і наскільки важко знайти роботу спеціалістам з продажів в Полтаві.

Найбільша кількість вакансій в сфері продажів припадає на низько кваліфікований персонал. І це не дивно. Відносно низька заробітна плата і швидкий кар’єрний зріст сприяють постійному відтоку працівників. До таких вакансій в сфері продажу відносяться: касири, працівники торгових залів, продавці-консультанти. Більшість пропозицій роботи такого сегменту надають великі всеукраїнські мережі магазинів. Наприклад, зараз відкритими в Полтаві залишаються посади продавця-касира в «Спортмастер», «Фозі Групп», «Iseі», «Метро» . Середня заробітна плата таких вакансій в регіоні становить 3000 грн. На дещо вищий рівень доходу можуть розраховувати продавці в магазинах, що знаходяться в топових торгових центрах («Екватор», «Київ»). Також вищу заробітну плату пропонують ювелірні магазини (Золотий Вік, Укрзолото).

Стосовно середнього сегменту ринку, існує чимала кількість вакансій в сфері продажу для менеджерів. Насамперед це стосується невеликих мереж, котрі намагаються активно розповсюджувати свою продукцію на ринку в часи кризи і залучають для цього чималу кількість працівників. Так, наприклад, досить багато вакансій менеджерів з продажу пропонують агропромислові компанії («Укролія») та виробники меблів та техніки для дому («СМС», «Марио ООО»). Заробітна плата в більшості випадків залежить від кількості продаж. Це дає змогу успішним працівникам мати дохід, який значно перевищує середній по регіону.

Регіональні представники – ще одна доволі затребувана спеціальність в сфері продажів в Полтаві. В більшості випадків успішні кандидати повинні мати водійське посвідчення або навіть власний автомобіль, адже робота передбачає чималу кількість поїздок по регіону. Найчастіше такі вакансії пропонують медичні компанії («O.L.Kar») або великі міжнародні корпорації, котрим потрібен надійний посередник в регіоні («Dolphi», «Henkel»). Заробітна плата регіонального представника складається з фіксованої ставки (3000-5000)+ відсотку від продажу.

Таким чином, незважаючи на прогресуючу кризу на ринку праці, робота в Полтаві є. Звісно, різниця в заробітній платі між продавцем-касиром і регіональним представником буде значною. Втім, навіть у перших є привід для оптимізму, адже сфера продажів є однією з найдинамічніших, і успішний працівник може за декілька років зробити в ній чудову кар’єру.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®