Сервіс світового рівня доступний в Україні

Новини
Олег Журавльов20 листопада 2014 о 16:552728 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сервіс світового рівня доступний в Україні
Днями у Полтаві відбулося урочисте відкриття сучасного сервісного цеху ТОВ «Укрнафтагазсервіс» – унікального для України підприємства за рівнем технологій і стандартів якості.

Цех обслуговує високотехнологічне бурове обладнання для нафтогазового видобутку канадської компанії WenzelDownholeToolsLtd. – світового лідера у своїй галузі.

На урочисту подію зібралися високоповажні гості: представники провідних нафтогазових компаній України, посол Канади в Україні, заступник головий Полтавської обласної ради Володимир Микійчук та інші.

У Європі доставка та сервісне обслуговування техніки Wenzel раніше здійснювалися на одному підприємстві в Німеччині. Тепер сервіс світового рівня доступний в Україні.

– Нафтогазова галузь України активно розвивається, і вимоги до якості бурового обладнання постійно підвищуються. Кілька років тому на українському ринку сформувався стійкий і стабільно зростаючий попит на бурове обладнання найкращих світових виробників, у число яких входить WenzelDownholeToolsLtd. Це техніка, яку обрали для себе гіганти нафтогазовидобувної галузі. У цьому обладнанні вже давно зацікавлені і українські бурові компанії, – говорить Ігор Вітрик, керуючий директор компанії «Укрнафтагазсервіс».

Крім того, за словами пані Ігоря, Україна обрана не дарма. Одна з основних причин – у Європі немає тих об’ємів буріння, які можна забезпечити в Україні. Для порівняння: в Україні на рік буриться 120-130 свердловин, а в Європі – 3-4.

– Для мене, як для полтавця, велика честь, що я можу зробити свій вклад у розвиток міста та області. Полтавська область вибрана ще й по тій причині, що вона – один із найбагатших регіонів країни по запасах газу та нафти. Крім того чималу роль зіграло вигідне географічне розташування Полтавщини, завдяки якому ми протягом дня можемо доставити обладнання та спеціалістів в будь-яку точку країни, – розповідає Ігор Вітрик. –А це означає, що техобслуговування можна виконати за 3 три дні, а не за 3 тижні, як це було раніше.

Такий сучасний високоякісний сервісний цех – це ще й черговий вагомий крок України на шляху до енергетичної самостійності. Свою думку з цього приводу висловив і новопризначений посол Канади в Україні Роман Ващук:

– Найважливіше те, що Україна з допомогою цього обладнання може набагато швидше та ефективніше дібратися до власних газових ресурсів та обновити постачання з колишніх джерел та свердлити нові свердловини. Такі кроки повинні сприяти енергетичній незалежності України. Україна володіє вагомим потенціалом для розвитку зазначеної галузі і грамотними фахівцями, а Канада – великим досвідом у виробництві бурової техніки. Відкриття сервісного цеху з обслуговування канадського бурового обладнання в Полтаві – це значний прогрес у співробітництві двох держав у нафтогазовій галузі.

Компанія Wenzel Downhole Tools Ltd – світовий лідер у галузі виробництва бурової техніки, що займає близько 35% ринку США і Канади. За словами віце-президента компанії Wenzel Кріса Уайта,сервісний цех у Полтаві побудовано з дотриманням усіх стандартів і технологій материнської компанії, його обладнання імпортовано з Канади, тому його можна вважати «маленькою Канадою» в Україні.

Текст - Ольга Правденко

Фото- Олег Журавльов

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter