"Ми в цирку" – відбулася сесія Полтавської міськради. Фото

Новини
Надія Труш25 вересня 2014 о 13:043308 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "Ми в цирку" – відбулася сесія Полтавської міськради. Фото
У Полтаві відбулася 44-а сесія міської ради шостого скликання.

Депутати розглянули 58 основних питань (з яких два виключили) та 10 додаткових.

сесіяМер Олександр Мамай і секретар міськради Оксана Деркач

Сесія тривала більше години, за цей час депутати встигли не лише майже миттєво розглянути та прийняти важливі для функціонування міста питання. А й стати свідками та навіть учасниками скандалу. Справа в тому, що на сесію прийшла група активістів, яку цікавить проблема школи на Червоному Шляху, а також земельні питання, зокрема, робота земельної комісії. Очолював громадськість, присутню на засіданні, голова ГО "Відродження Полтави" Сергій Чередніченко. Громадськість голосно вимагала від влади і від мера особисто відповіді на їх запитання. Зокрема, відомий правозахисник Василь Ковальчук звернувся до мера з проханням пояснити, чому не діє школа на Червоному Шляху і нащо неподалік навчального закладу будують розважальний заклад. На що спершу присутні активісти відповіді не отримали, Олександр Мамай зауважив, що розглядатися питання будуть лише ті, що стосуються порядку денного, а після закінчення сесії він охоче відповість на усі запитання.

Проте, схоже, така відповідь полтавців не задовольнила. У залі чулися слова невдоволення, тиха лайка, обурення. Люди перебивали виступаючих, вигукували образливі слова. Часто виступи мера та депутатів перебивали бурхливі аплодисменти та сміх. Як пояснив Мамаю Чередніченко: оплески звучать тому, що люди зараз у цирку.

Було помітно, що присутній громаді (це були здебільшого пенсіонерки) урвався терпець отримувати від міської влади лише письмові пояснення. Цього жінки й не приховували, одна із стареньких жінок, опираючись на палицю, пройшла до Олександра Федоровича, щоб той вислухав її.

сесія

Дісталося від активістів й депутату Ігорю Лебедику. До початку сесії між ним та Чередніченком виникла суперечка через те, що Лебедика призначили заступником в земельній комісії. Далі претензії до депутата висловили жителі Червоно Шляху. Навіть запрошували його вийти із сесійної зали на розмову, на що він погодився.

Після сесії, так і не отримавши відповіді від мера щодо школи на Червоному Шляху та земельної проблеми, люди майже затисли мера у кільце біля виходу і не відпускали, задаючи запитання. Ще одне із питань, яке хвилює полтавців – ремонт доріг. На що той знову зауважив, що у Полтаві доріг немає. Щодо вулиці Лисенка на Червоному Шляху, сказав, що готовий почати її ремонт хоч завтра. Проблема лише у затримці держказначейством коштів.

– Підіть до Бугайчука і попросіть його виділити кошти, наші міські кошти, які затримали у казначействі, – радив Олександр Мамай. На натяки присутніх, що, мовляв, на ремонт вулиці де живе, Світанкової, кошти знайшлися, відповів так:

– На ремонт Світанкової не було витрачено ні копійки бюджетних коштів. Дорога була відремонтована за мій власний кошт та кошт сусідів, – сказав мер.

Фото – Олег Журавльов

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter