Сесія Полтавської міськради (оновлено)

Новини
Надія Труш22 липня 2014 о 09:151872 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сесія Полтавської міськради (оновлено)
У Полтаві розпочалася 43 сесія міськради.

У Полтаві розпочалася сесія міськради. фотоархів

Присутні 37 депутатів міськради, громадськість. Про це з місця подій передає наш журналіст Юлія Обелець.

Мер міста Олександр Мамай на сесію прийшов, заплановане засідання відкрили. Не обійшлося без скандалу. Діонісія Капліна, який пропонує депутатам винести на розгляд додаткове питання – про позбавлення народного співака України та Росії Йосипа Кобзона звання «Почесний полтавець», охорона спершу не впускала. Проте втрутився депутат Олександр Шамота, і Каплін увійшов до зали.

Іллі Киві, представнику з АТО, дали слово на початку засідання. Він звернувся з проханням допомогти військовим.

10.17 – Мамай говорить, що потрібно після сесії зібратися на позачергову сесію, дізнатися в СБУ, яка допомога військовим потрібна, і вже тоді приймати відповідне рішення. Тож депутати зберуться, щоб виділити кошти на допомогу АТО і направлять в СБУ.

10.37 – Сергій Чередніченко, голова ГО "Відродження Полтави", приніс букет, поклав на столі біля Мамая і Оксани Деркач, секретаря міськради. Чому приніс квіти – не пояснив, лише попрохав підтримати програми депутата Шамоти.

Василь Ковальчук, відомий у Полтаві правозахисник, просить зняти з порядку денного земельне питання, яке перенесли з минулої сесії.

Почали обговорення щодо Кобзона. Мер зауважив, що співак заслужений артист, має ордени державного рівня. І на рівні держави, його звань не позбавляли. Також було зазначено, що не існує навіть такого механізму, щоб позбавити людину цього звання.

Розглянули 41 основне питання, 4 додаткових. Сесію не закрили, а зробили перерву до завтра, 23 липня – вирішуватимуть питання допомоги бійцям АТО. Для цього створили робочу групу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter