У галереї мистецтв картини полтавських митців підуть «з молотка» на потреби військових

Новини
Ольга Матвієнко1 серпня 2014 о 18:592742 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У галереї мистецтв картини полтавських митців підуть «з молотка» на потреби військових
​Кілька десятків картин полтавських художників виставили на аукціон у Полтавському художньому музеї.

Із 1 до 12 серпня полтавці можуть приходити до Полтавського художнього музею (галерея мистецтв) і придивлятися до лотів.

У галереї мистецтв картини полтавських митців підуть з молотка на потреби військовихПолтавські художники надали картини для аукціону безкоштовно. Фото Олега Журавльова

12 серпня о 18.00 розпочнуть аукціон, на якому планують виручити кошти для військових у зоні АТО. Таку акцію організували Полтавський батальйон небайдужих, обласний осередок Спілки художників України. Ініціатором виступив Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір, а площину реалізації надали в художньому музеї.

Не дивлячись на те, що 1 серпня передаукціонна виставка вже почалася, художники продовжують приносити картини. На момент відкриття у залі вивісили більше 60 робіт.

– Художники Полтави завжди були дуже демократичні та щирі у своїй творчості та життєвій позиції. Тому вони надали дуже багато творів для виставки абсолютно безкоштовно, – розповіла директор музею Ольга Курчакова.

Організатори вирішили, що художників не будуть обмежувати і картини прийматимуться, доки несуть. Так само і після завершення аукціону, якщо продадуть не всі твори, їх можна буде придбати.

При цьому організатори акції зазначають, що стартові ціни на аукціоні є дуже демократичні. Це зробили для того, щоб не злякати покупців і виручити якомога більшу суму. Наприклад, мінімальна ціна – 300 гривень, а максимальна – 5 тисяч. Стільки коштує робота пам’яті відомого художника Володимира Колєснікова.

Також знають, на що витратять гроші: військовим найбільше потрібні прибори нічного бачення та теплові зори. Останній коштує 58 тисяч гривен. Якщо грошей не вистачить, то планують купувати амуніцію – бронежилети та кевларові шоломи.

У галереї переконані, що аукціон приречений на успіх, не дивлячись на те, що вирують думки про кризу і те, що люди намагаються не витрачати гроші. Про готовність людей допомагати армії свідчить вже сума, перерахована на рахунок Полтавського батальйону небайдужих, – більше 500 тисяч гривень. Крім того люди самостійно закуповують речі та їжу.

Нагадаємо, що у галереї «Арта» теж виручку від продажу картин передають на потреби військових. На них вже встигли закупити 5 бронежилетів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter