У Полтаві малюють п’ятиметрове графіті про Майдан та АТО

Новини
Ольга Матвієнко17 липня 2014 о 18:434961 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві малюють п’ятиметрове графіті про Майдан та АТО
​Полтавський художник та ультрас ФК «Ворскла» кілька місяців виношували ідею створити меморіал у пам’ять подій на Майдані.

Незабаром на кількаметровій стіні по вулиці Сковороди (навпроти міського відділку міліції) з’явиться повномасштабна картина того, що переживає країна останні півроку.

– У нас була ініціатива створити меморіал усім Героям України, які загинули на Майдані та на Сході України. За підтримки фанів «Ворскли» ми створюємо ось таку стелу, – розповідає полтавський художник Дмитро Білокінь. – Це як нагадування про ті події. Ми нічого не прикрашаємо. Хочемо, аби люди не забували і відчували трагедію, яка сталася. Ми подаємо ці події в героїчному вигляді й з надією на те, що в України є майбутнє.

У Полтаві малюють п ятиметрове графіті про Майдан та АТОПатріотичне графіті завершать за тиждень-два. Фото Олега Журавльова

У центрі композиції – дівчина, яка символізує Україну. По ліву сторону від неї будуть зображені військові на фоні гори Карачун, яка була стратегічною точкою в боях АТО. Також блокпости. Намалюють і барикади та шини, які палали на Майдані, та учасників революції. Як уже видно, композиція буде доволі грізною. Але сама ідея зображення в тому, що усе ніби куполом зводиться до центру, до гербу, на фоні якого зображена дівчина-Україна.

Аби втілити в життя задум на фарби збирали з миру по нитці. Пошуком майбутнього полотна займалися хлопці з ультрас. Ще певний час знадобився, аби стіну привести до ладу – зарівняти усі дірки та поґрунтувати. Дмитро Білокінь говорить, що роботу планує закінчити за тиждень-два.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter