У Полтаві нацменшини та Автомайдан передали допомогу на Схід

Новини
Ольга Матвієнко26 червня 2014 о 11:592829 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві нацменшини та Автомайдан передали допомогу на Схід
Кілька екіпажів уже сьогодні приїдуть із допомогою до полтавських військових на Сході.

26 червня біля Полтавської обласної рада відбулася передача зібраної допомоги для військових із Полтавської області, які беруть участь в антитерористичній операції.

У Полтаві нацменшини та Автомайдан передали допомогу на СхідДля військових зібрали харчі та засобі гігієни. Фото – Ольги Матвієнко

Ініціатором збору посилки виступив Полтавський Автомайдан. Із пропозицією допомогти активісти звернулися до представників громад національних меншин міста – вірменської, грузинської, чеченської, азербайджанської та духовного управління мусульман Полтавщини.

Координувала громадську ініціативу вірменська громада «Урарту».

– Один із учасників авто майдану звернувся до нас із такою ініціативою, а ми вирішили, що варто запросити до збору допомоги й інші громади міста, – розповів Геннадій Агаджанян, очільник вірменської громади.

Представники інших національностей, які живуть на Полтавщині в один голос стверджують, що готові усім допомагати, щоб хлопці на Сході вистояли в боротьбі. Навіть самі візьмуться до зброї в разі необхідності:

– Ми хочемо цією акцією підтримати українську армію і весь український народ, сказати, що ми з ними. Ми хочемо, щоб Україна була сильною, суверенною та незалежною державою, – наголосив Рамаз Заркуа, очільник грузинської громади області.

Багато із них переконані, що у цей час потрібно виділяти, хто і з якої громади походить:

– Не завжди приємно, коли нас відділяють від українського народу і говорять, що ми національні меншини. Насправді ми громадяни України і нам небайдуже те, що робиться у країні. Ми вважаємо своїм обов’язком допомогти тим хлопцям, – наголосив представник чеченської громади.

Збір гуманітарної допомоги тривав протягом двох тижнів. Це і продукти – крупи, овочі, вода, консерви, і засоби особистої гігієни, і змінна білизна. Разом з усім цим солдати отримають кілька біноклів, приборів нічного бачення, балаклави та розгрузки. Їх привіз разом з товаришем викладач полтавського вишу Сергій Глоба. Купували на кошти, зібрані полтавцями.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter